Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež pronesl modlitbu Anděl Páně z důvodu nachlazení výjimečně ze své rezidence

Ze světa / / RadioVaticana.cz; ČTK / 27. listopadu 2023 0:58
Papež pronesl modlitbu Anděl Páně z důvodu nachlazení výjimečně ze své rezidence

papež František
Autor: Wikipedia.org / Benhur Arcayan

Vatikán - Papež František v neděli 26. listopadu, o slavnosti Ježíše Krista Krále, nepronesl tradiční nedělní modlitbu z okna paláce na Svatopetrském náměstí, ale z kaple Domu svaté Marty, kde sídlí. Polední modlitba byla živě vysílána v televizi a na velkoplošných obrazovkách na Svatopetrském náměstí. Informovala o tom agentura Reuters. František na videozáznamu kašlal a měl obvázanou ruku. Úvahu nad evangeliem přečetl jeho spolupracovník italský duchovní Paolo Luca Braida, který tyto úvahy pravidelně připravuje.

V modlitbě papež mimo jiné děkoval za příměří v bojích mezi Izraelem a radikálním palestinským hnutím Hamás, poděkoval také za propuštění několika rukojmích.

Agentura Reuters připomněla, že papež z důvodu nemoci zrušil své sobotní aktivity. Téhož dne podstoupil CT vyšetření v římské nemocnici, které podle Vatikánu vyloučilo plicní komplikace. Papež ve 21 letech prodělal zánět pohrudnice a přišel o část plic. 

Začátkem tohoto měsíce vynechal čtení připraveného projevu na setkání s evropskými rabíny, protože trpěl nachlazením, ale jen o několik hodin později se při setkání s dětmi zdál být v dobré kondici, uvedl Reuters.

V červnu papež podstoupil břišní operaci. V nemocnici strávil devět dní a podle Reuters to vypadá, že se z této operace plně zotavil.

František se má 1. až 3. prosince zúčastnit klimatické konference COP28 v Dubaji, kde se očekávají téměř celodenní bilaterální setkání se světovými lídry. Konference se koná od 30. listopadu do 12. prosince.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)