Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyslal do Moskvy nejvyššího diplomata. Biskup Malý: „Jsou výsledkem jen obecné fráze?“

Ze světa

Papež vyslal do Moskvy nejvyššího diplomata. Biskup Malý: „Jsou výsledkem jen obecné fráze?“

ČTK, red. / 1. 9. 2017 18:37

Vatikán vyslal do Moskvy k rozhovorům svého nejvyššího diplomata. Papež František chce posílit vztah Svatého stolce s ruskou pravoslavnou církví. Kardinál Pietro Parolin, státní sekretář Svatého stolce a hlavní papežův diplomat, se v ruském hlavním městě setkal tento týden s ruským prezidentem Vladimírem Putinem, ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem a patriarchou Kirillem.

Ze světa

Do Mekky přijely vykonat pouť skoro dva miliony muslimů

ČTK / 30. 8. 2017 9:35

Do Mekky přijely vykonat pouť skoro dva miliony muslimů Téměř dva miliony muslimů z celého světa dorazily do saúdskoarabské Mekky, kde dnes začíná každoroční islámská pouť hadždž. Velkou pouť (hadždž) má vykonat aspoň jednou za život každý muslim, jestliže mu to zdraví a finanční situace dovolí.

Ze světa

Papež navštíví buddhistickou Barmu a muslimský Bangladéš

ČTK / 30. 8. 2017 9:17

Papež navštíví buddhistickou Barmu a muslimský Bangladéš Papež František navštíví na přelomu listopadu a prosince Barmu a Bangladéš. Informovala o tom v úterý agentura AFP s odvoláním na vatikánské úřady. V neděli papež odsoudil pronásledování muslimského etnika Rohingů v převážně buddhistické Barmě a řekl, že se modlí, aby získali "plná občanská práva".

Ze světa

Odvolaný arcibiskup Bezák bude učitelem, svůj případ vnímá jako na 50 let uzavřený

ČTK / 29. 8. 2017 0:16

Odvolaný arcibiskup Bezák bude učitelem, svůj případ vnímá jako na 50 let uzavřený Odvolaný slovenský arcibiskup Róbert Bezák, kolem jehož sesazení před pěti lety panují nejasnosti, již nepočítá se svou případnou rehabilitací ani vyřešením svého případu v rámci katolické církve. Od nadcházejícího školního roku bude Bezák vyučovat náboženství a etiku na jednom z bratislavských gymnázií.

Domácí zpravodajství

V Českém Brodě se uskuteční setkání evangelické liturgické iniciativy Coena

Vlastní zpráva / 28. 8. 2017 23:49

V Českém Brodě se uskuteční setkání evangelické liturgické iniciativy Coena Hlavním tématem programu bude reflexe vývoje v oblasti bohoslužebného slavení v prostředí Českobratrské církve evangelické (ČCE), ale i dalších evangelických církvích. Setkání začne s pátek 15. září.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)