Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Faltýnek: Ceny pozemků u restitucí církví jsou nadhodnocené

Domácí zpravodajství

Faltýnek: Ceny pozemků u restitucí církví jsou nadhodnocené

ČTK / 17. 9. 2018 10:24

Cena za zemědělské a lesní pozemky, za které při restitucích dostávají církve kompenzace, byla podle předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka několikanásobně nadhodnocená. Uvedl to v neděli v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Tuto argumentaci již před několika lety použil i současný premiér Andrej Babiš (ANO), podle nějž jsou restituce "předražené" zhruba o 54 miliard korun. V současnosti se v Poslanecké sněmovně debatuje o zdanění restitucí.

Ze světa

Saský ministr i šéf židovské rady odsoudili útok na košer podnik

ČTK / 17. 9. 2018 9:55

Saský ministr i šéf židovské rady odsoudili útok na košer podnik Saský ministr vnitra i šéf německé Ústřední rady Židů ostře odsoudili srpnový útok na košer restauraci ve městě Chemnitz, která se odehrála během jedné z mnoha demonstrací proti přistěhovalcům.

Domácí zpravodajství

Právo: Při večeři Duka lobboval u Babiše proti sňatkům gayů

Právo / 15. 9. 2018 8:37

Právo: Při večeři Duka lobboval u Babiše proti sňatkům gayů Ve středu večer se v pražském Arcibiskupském paláci sešli premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a kardinál Dominik Duka. Podle informací deníku Právo pražský arcibiskup u premiéra lobboval, aby nepodporoval sňatky gayů a leseb a podpořil naopak tradiční rodinu. O tématu zdanění církevních restitucí se prý nehovořilo.

Ze světa

Konstantinopol poskytne autonomii ukrajinskému pravoslaví. Ruská církev krok ostře odsoudila

ČTK / 15. 9. 2018 1:00

Konstantinopol poskytne autonomii ukrajinskému pravoslaví. Ruská církev krok ostře odsoudila Konstantinopolský pravoslavný patriarchát zahájil církevní proces vedoucí k autonomii ukrajinské pravoslavné církve, což de facto znamená konec podřízeného postavení pravoslavných diecézí na Ukrajině vůči Moskvě. Oznámil to ve středu ruský a ukrajinský tisk s odvoláním na církevní kruhy v Istanbulu.

Ze světa

Turecký soud zamítl žádost na proměnu chrámu Hagia Sofia v mešitu

ČTK / 13. 9. 2018 22:52

Turecký soud zamítl žádost na proměnu chrámu Hagia Sofia v mešitu Turecký nejvyšší soud dnes zamítl požadavek náboženské skupiny, aby se z istanbulského chrámu Boží moudrosti (Hagia Sofia) opět stala mešita. Informovala o tom turecká státní agentura Anadolu. Původně byzantský chrám byl mešitou do 30. let minulého století, kdy z něj tehdejší vůdce Mustafa Kemal Atatürk udělal muzeum.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)