Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Čtyřicítka lidí prošla Prahou za obnovu Mariánského sloupu

Domácí zpravodajství

Čtyřicítka lidí prošla Prahou za obnovu Mariánského sloupu

ČTK / 20. 5. 2017 18:24

Z kostela Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově vyšel dnes po poledni náboženský průvod za obnovu Mariánského sloupu. Na akci, kterou svolalo Hnutí obnovy duchovních tradic, přišly asi čtyři desítky lidí. Cílem průvodu bylo místo strženého sloupu na Staroměstském náměstí a poté Týnský chrám.

Domácí zpravodajství

Šedesát pět let od smrti P. Jana Buly, oběti tzv. babického procesu

Vlastní zpráva / 22. 5. 2017 10:07

Šedesát pět let od smrti P. Jana Buly, oběti tzv. babického procesu Před 65 lety, 20. května 1952, byl popraven P. Jan Bula. Stal se tak další obětí justiční vraždy ve vykonstruovaném soudním procesu, tzv. babické kauze, a jedním ze tří kněží, kteří v něm byli odsouzeni k trestu smrti.

Domácí zpravodajství

Biskupové a řádové sestry vyzvali k modlitbě kvůli vládě. Halík a biskup Malý kritizovali prezidenta

ČTK, red. / 19. 5. 2017 0:13

Biskupové a řádové sestry vyzvali k modlitbě kvůli vládě. Halík a biskup Malý kritizovali prezidenta Čeští a moravští biskupové katolické vyzývají k modlitbě za vyřešení současné vládní krize. V textu zveřejněném na webu České biskupské konference uvádějí, že podporují myšlenky demokracie, "založené na pravdě, spravedlnosti, vzájemné úctě a zodpovědnosti při vědomí, že vládnout znamená sloužit". Podporu tohoto stanoviska vyjádřila synodní rada Českobratrské církve evangelické. 

Ze světa

Přeživší z Lidic předají papeži obraz madony. Na pouť naváže konference o dětských obětech války

ČTK / 18. 5. 2017 7:59

Přeživší z Lidic předají papeži obraz madony. Na pouť naváže konference o dětských obětech války Dvě z přeživších lidických dětí, které byly po tamní tragédii před 75 lety poslány do Německa, se zúčastní setkání českých poutníků ve Vatikánu na přelomu května a června. Papeži Františkovi poutníci předají při generální audienci obraz Lidická madona od českého malíře. Dvě ženy, které pamatují lidický masakr, se zúčastní i konference, která na pozadí lidického příběhu upozorní na utrpení dětí ve válkách a na útěku.

Ze světa

Ve Wittenbergu se chystá výstava k 500. výročí reformace

ČTK / 18. 5. 2017 7:50

Ve Wittenbergu se chystá výstava k 500. výročí reformace V sobotu začne ve východoněmeckém městě Wittenberg světová výstava u příležitosti 500. výročí zahájení reformace. Město, v němž Martin Luther podle legendy přibil svých 95 tezí na dveře zdejšího kostela, počítá s tím, že si desítky atrakcí do 10. září prohlédne na půl milionu návštěvníků.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)