Asi 2000 věřících se v úterý večer shromáždilo v italské Messině před jednou sochou Padre Pia, která podle řady svědectví měla ronit krvavé slzy. Socha řeholníka Pietralcina, kterého má papež Jan Pavel II. svatořečit 16. června se nachází v centrální zóně města poblíž kostela Madonna di Pompei.

Krvavé slzy první uviděl jeden z procházejících mužů, který ihned zavolal místního faráře. Zpráva se okamžitě rozšířila po blízkém okolí, také díky místní televizi. Pár minut nato už k soše proudily davy věřících, kteří chtějí vidět zázrak a touží se modlit u sochy.

To pokračovalo celou noc. Událost ve středu ráno popisuje Corriere della Sera. Biskup z Messiny Giovanni Marra vyzval zatím věřící k opatrnosti. Policie už odebrala vzorky slz k chemické analýze.

Události s plačími sochami nejsou v Itálii ničím novým. V roce 1995 se poprvé objevila zpráva o sošce Panny Marie (původem z Medjugorje), která začala ronit krvavé slzy v Civitavecchia (blízko Říma), kam dodnes přitahuje zástupy poutníků.

Shodou okolností tehdy známý vatikánský exorcista P. Gabriele Amorth v hodnocení událostí poukázal na slova Padre Pia: "Když matka pláče, znamená to, že věci směřují k horšímu." Podle Amortha mají být podobná znamení výzvou k modlitbě a pokání, i když je zpravidla ponecháno na svobodě věřících, jestli události považují za skutečné nebo nikoli.