Omezení zpravodajství a publicistiky, konec dalšího rozvoje jednotlivých částí webu ChristNet.eu a nasazení varianty dobrovolného příspěvkového situ. To je možná budoucnost, která hrozí projektu ChristNet.eu.

Nedostatek finančních prostředků na zajištění pokrytí provozních nákladů situ ChristNet.eu způsobil, že se v současné době nachází ve velmi tíživé finanční situaci a dokonce mu hrozí i omezení činnosti. To by ale v konečném důsledku znamenalo i zánik samotného situ.

ChristNet.eu je jeden z největších a nejčtenějších ekumenicky orientovaných křesťanských sitů v České republice, ale i ve východní Evropě, který je primárně orientovaný na lidi z jednotlivých církví. Jde o výjimečný projekt, který je vytvářen ze soukromých zdrojů a není závislý na žádné z existujících církví nebo denominací.

Magazín ChristNet.eu je pak jeden z největších soukromých křesťansky orientovaných informačních projektů vytvořených na světě vůbec. Denně přináší mnoho zajímavých informací ze světa křesťanství a rozbírá aktuální témata v publicistické části. Na webu ChristNet.eu též probíhají diskuse na aktuální, ale i ožehavá témata a ChristNet.eu též funguje skrze část Odkazy jako rozcestník na jiné křesťanské weby.

Dejte projektu ChristNet.eu 2 koruny denně
Naše akce na záchranu ChristNetu se jmenuje Dejte ChristNetu denně dvě koruny. Pokud by dal každý náš čtenář dvě koruny denně na ChristNet.eu, což je přibližně 50 - 60 Kč měsíčně, 600 - 720 Kč ročně, tak bychom mohli při zachování našich minimálních nákladů i nadále fungovat, popřípadě dále rozvíjet ChristNet.eu.

Dvě koruny pro ChristNet.eu znamenají například odřeknutí se denně jedné housky, nebo také například 9 minut strávených na internetu ve slabém provozu či také jedna SMS zpráva. Dvě koruny jsou maximálně dvě minuty placené práce denně a kolik času strávíte vy na ChristNet.eu?

Co za to?
Každý kdo dává, má možnost se otevřeně ptát na to, co za to?

My nabízíme všem možnost spolupodílet se na vytváření, novém formování a směřování situ ChristNet.eu. Naši přispěvovatelé pak mají občas přístup k exkluzivním materiálům. Naposledy to byly fotografie z 2. narozenin ChristNet.eu, určené pouze pro naše sponzory. Toto směrování exkluzivních materiálů pro naše sponzory hodláme posilovat.

Co ale nedává žádný web svým čtenářům, je možnost na 10% slevu na reklamu a inzerci na Christnet.eu a na její samotnou výrobu.

Též podpoříte zdravé a flexibilní křesťanské médium, které nebude přinášet pouze jeden a "nejlepší" pohled a ostatní pohledy na problémy a věci bude ignorovat. Dáte prostor pro vytváření otevřeného křesťanského prostředí, kde se nikdo nebojí projevit svůj názor a v konečném důsledku i webu ChristNet.

Pokud peníze neseženeme
Pokud by se nám alespoň částečně nepodařilo změnit současnou hrozivou finanční situaci, hrozilo by situ ChristNet.eu od 1. 7. 2002 omezení činnosti, což by v konečném důsledku vedlo k ukončení činnosti.