Sen každého kněze - mít kostel plný mladých lidí se nejspíše splní děkanovi ve Žďáru nad Sázavou. Do města se chystá podle některých odhadů více jak 6000 mladých lidí a rodiny s dětmi z celé České republiky. Magazín ChristNet.eu bude o celé akci přinášet aktuální informace.

Přibližně za měsíc se sjedou nejen mladí katolíci z celé České republiky na louku poblíž řeky Sázavy. Ve dnech 13. - 18. srpna 2002 se totiž uskuteční již 3. Celostátní setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou, jehož hlavním mottem je úryvek z  Matoušova evangelia 5,13-14: „Vy jste sůl země, vy jste světlo světa“.

Program setkání je podle organizátorů opět velmi nabytý přednáškami na nejrůznější témata: Rozhovory se známými osobnostmi, výlety po okolí, koncerty křesťanských kapel, tvořivými dílnami, divadelními představeními či sportovními akcemi. Mnoho účastníků také přivítá možnost rozhovoru s knězem či psychologem kdykoli po dobu trvání setkání.

Z duchovnímu programu je třeba zmínit například to, že si zde mladí lidé mohou projit originálním způsobem připravenou křížovou cestu, každodenní mše svaté za účasti téměř všech katolických biskupů a následná příležitost k setkání se s nimi.

Do Žďáru podle organizátorů přijede i mnoho zajímavých hostí. Účast již předběžně přislíbili: Herec Radovan Lukavský, zpěvák Jura Pavlica (z Hradišťanu), známý moderátor pořadu Medúza Aleš Juchelka či režisér a herec Jiří Strach (alias loupežník Lotrando).

V programu je také pamatováno na mladé rodiny s dětmi. Těm je určena sobota, kdy je pro ně připraven zvláštní program. Jak Magazínu ChristNet.eu potvrdili organizátoři setkání, bude zajištěno i hlídání dětí, aby si rodiče mohli v klidu zajít poslechnout některou z připravených přednášek.

Celá akce je o to zajímavější, že si toto setkání připravují mladí lidé sami. Na přípravě od ledna pracuje 25 skupin, v nichž je zapojeno více jak 400 dobrovolníků.

Bližší informace je možné najít na internetové adrese www.signaly.cz

odpovědný redaktor: Milan Kovář