Opět se bude spojovat zdánlivě nespojitelné a dokazovat zdánlivě nedokazatelné. V sobotu 12. října se v Kulturním domě Rubín (Brno-Žabovřesky) uskuteční Discoshow. Jedná se již o pátý ročník této poměrně úspěšné akce. Program bude zahájen v 16.30 eucharistií v kostele Nejsvětější Trojice v městské části Brno-Královo pole.

Akce proběhne v duchu setkávání a otevřenosti. Nejde o pouhý hudební "čajíček" jen s křesťanskými "hitovkami", ale o skutečnou diskotéku s kvalitní hudbou oslovující mladé lidi. Avšak oproti běžným party se zde nevyskytují žádné drogy, tedy ani alkohol nebo cigarety.

Organizátorem je brněnské sdružení Elpis, které se již řadu let věnuje práci s mládeží. To však není zcela přesná formulace, protože Elpis sdružuje spíše aktivní mladé, animátory z různých brněnských farností a pod záštitou diecézního centra mládeže si vlastně sami mladí lidé pomáhají navzájem.

Vhledem k tomu, že se na Dicsoshow chystá půlnoční překvapení, což už je jistou tradicí akce, je celkem jasné, že se program lehce přehoupne do nového dne. Proto je pro mimobrněnské nabídnuta možnost přespání. Bylo by vhodné si ho domluvit předem. Buď na čísle 737 807 030 - František Mikulec nebo přes e-mail elpis@email.cz .

Discoshow stojí na dvou pilířích. Jedním je duchovní program v duchu hesla mladým vysloveného Svatým Otcem pro tento rok. Tedy možnost formování svých myšlenek a o nich diskutovat. A druhým neméně důležitým pilířem je opravdová zábava, byť s podtextem - křesťan se umí bavit jako ostatní, ale přesto jinak.

Tato akce patří bezesporu k dobrým možnostem se pobavit a zároveň načerpat energii pro svůj další život a působení mezi mladými ve vlastní farnosti. Discoshow ukazuje most přes často uměle budovanou propast křesťan a svět, stačí jen se nebát a zkusit ho přejít.

odpovědný redaktor: Vojtěch Tutr

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k článku

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Proč již není možné příspěvky do diskuzí pod články vkládat přímo?