Podle webu Auditorka.cz zaznamenává ChristNet neustále mírný nárůst počtu čtenářů. Jedná se denně až o tisíc návštěv (ve čtvrtek minulý týden bylo zaznamenáno číslo ještě o stovku vyšší). Počet čtenářů se ale neodráží na stavu otevřeného účtu. V říjnu přispělo pouze pět čtenářů, kterým touto cestou děkujeme. Nízký stav účtu zatím neumožnil vyplacení mzdy editorům zpravodajství za měsíc říjen.

Na provoz internetových stránek ChristNet.eu by postačilo, kdyby každý návštěvník dal měsíčně 10 Kč. To je ve srovnání s tím, kolik v průměru zaplatíme ročně za noviny a časopisy minimální částka. ChristNet.eu je jeden z největších a nejčtenějších ekumenicky zaměřených křesťanských sitů v České republice, ale i ve východní Evropě, který je orientovaný na lidi z jednotlivých církví. Jde o výjimečný projekt, který je vytvářen ze soukromých zdrojů a není primárně závislý na žádné z existujících církví nebo denominací.

Dejte projektu ChristNet.eu 2 koruny denně

Čtenáře, kteří vyhledávají informace převážně na internetu, prosíme o vyšší příspěvek, který vychází ze záchranné kampaně, která na webu ChristNet.eu již v minulosti proběhla.

Jednalo se o akci na záchranu ChristNetu s názvem „Dejte ChristNetu denně dvě koruny". Pokud by dal každý náš čtenář dvě koruny denně na ChristNet.eu, což je přibližně 50-60 Kč měsíčně, 600-720 Kč ročně, tak bychom mohli při zachování našich minimálních nákladů i nadále fungovat a dále rozvíjet ChristNet.eu.

Dvě koruny pro ChristNet.eu znamenají například odřeknutí se denně jedné housky nebo také například 9 minut strávených na internetu ve slabém provozu či také jedna SMS zpráva. Dvě koruny jsou maximálně dvě minuty placené práce denně a kolik času strávíte vy na ChristNet.eu?

Zprávy nevydává automat

Na vydávání zpravodajství se podílí tým pěti lidí. Jedná se o studenty, editory s malými dětmi a od tohoto týdne bude tým rozšířen o člověka, který pobírá podporu v nezaměstnanosti. Práce na zpravodajství znamená i několik hodin denně editorské práce. Naší snahou je přinášet zprávy aktuálně a v co největší kvalitě. Prosíme tedy čtenáře, kteří sledují náš servis, o příspěvek. V případě zájmu Vám můžeme vystavit potvrzení pro odpis z daní a upozorňuji i na možnost reklamy na našich stránkách. Dobrovolný přispěvek rádi přijmeme :-)  i od církví, farností a sborů o jejichž životě se snažíme informovat.

Již 15 let žijeme ve svobodném státě a rozhodnutí o podpoře jakéhokoliv projektu je čistě na osobní volbě a svědomí každého jednotlivce. Chtěli bychom Vám tedy ještě jednou poděkovat, že vyhledáváte informace na našich stránkách a popřát Vám příjemné prožití svátku 17. listopadu.

Postup jak nám můžete přispět naleznete zde.

Autor je šéf-editor zpravodajství Magazínu ChristNet.eu