Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Eduard Zeman (ČSSD) na rozdíl od svého stranického i ministerského kolegy Pavla Dostála neprošel náboženskou výchovou. Tyto znalosti mu ale v současné době velice chybí.

Ministr školství Eduard Zeman je už zoufalý. Ministerstvo pod jeho rukama jenom hyne, na kandidátku ho také jeho straničtí kolegové moc nechtěli a tak si zkouší pojistit zadní vrátka díky svým výborným znalostem v oboru biblistiky.

Kdyby se prý nedostal do parlamentu, chtěl by zkusit na nějaké teologické fakultě jako biblista. Jak ale sám přiznává, chybí mu znalosti svého kolegy Pavla Dostála. Ten měl to štěstí a na náboženství na rozdíl od Zemana chodil.

Ministr Zeman se dokonce chce v brzké době veřejnosti přiznat, že by mu ani občasný pohlavek od faráře nevadil, protože on je na rozdíl od Dostála zastánce navrácení tělesný testů do škol. Ani ne tak pro žáky, ale spíše pro učitele. Ty mají díky nedostatku peněz začít držet hladovku.

Ale zpátky k Zemanovi a jeho biblistice. Výrok „Zákon o školném poslance Matějů mi přijde jako zázrak v Káně Galilejské, kdy Ježíš Kristus nasytil 4000 lidí. S tím rozdílem, že poslanec Matějů není syn boží,“ je opravdu převratný a zapíše se určitě do dějin. Bohužel nevím, zda do dějin biblistiky, nebo do dějin upadajícího školství.