Hloupost první vychází z blogu Pavla Bělobrádka na iDnes, kde Pavel Bělobrádek psal o skupině Orlík, kterou mnoho náctiletých kluků z generace „husákových dětí“ poslouchala a sympatizovala s jejich texty. Někteří z toho lacině usuzují, že tak Bělobrádek „koketuje“ s nacisty. Tvrzení lze jednoznačně vyvrátit, protože zmíněná skupina byla ostře proti "neonacizmu" (přesně vyjádřené formulacemi v písní Fašos). 

Hloupost druhá je srovnávat manažera Pavla Bělobrádka s bývalý předsedou lidovců Jiřím Čunkem, přestože se jedná o dvě naprosto odlišné osobnosti. Osobně znám jako bývalý poradce Jiřího Čunka a krajský manažer KDU-ČSL velmi dobře jak Pavla Bělobrádka, tak Jiřího Čunka a mohu obě osobnosti celkem objektivně srovnat.

 Zatímco Bělobrádek vystudoval jako vědecký pracovník velký doktorát na veterinární a farmaceutické univerzitě, pracuje systematicky a má velký politicko-ekonomický přehled, Čunek žádnou vysokou neměl, byl velmi nesoustředěný, pracoval nesystematicky (většinou emočně) a žádný přehled nikdy neměl.  Přestože si nemyslím, že by vysoká dávala punc kvality, v některých lidí pomůže v rozvoji jejich strukturalistických schopností. Proto podobný názor tak lze přirovnat k tvrzení o Titaniku, že je to nejbezpečnější parník na světě. Prostě nesmysl. A to určitě není žádnou pomluvou schopností či neschopností Jiřího Čunka, který byl naprosto skvělý starosta Vsetína, stal se senátorem a je výborný otec svých dětí.

Z výše uvedeného pouze vyplývá, že nového předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka teď čeká u lidovců a u médií poměrně tvrdá práce, dostat se na pomyslný žebříček schopných politiků. A je teď opravdu na něm, zda to dokáže. Přeji hezký den a veselou mysl!

Články v rubrice vyjadřují osobní názory autora - doplněno na základě žádosti Jana Kirschnera. Autor je mediální analytik a bývalý poradce Jiřího Čunka, politiků KDU-ČSL a krajský manažer KDU-ČSL v Pardubickém kraji.

Pavel Bělohrádek, Foto: Kdu.cz 

Související články : Aktuální odpovědi Pavla Bělobrádka v On-Line rozhovoru na iDNES.CZ (vydáno 23.11.)

Blog Pavla Bělobrádka

Jiří Čunek: Byl jsem nebezpečný, aniž bych cokoli řekl

Svůj názor k článku můžete vyjádřit v Diskuzích ChristNet.eu

"Volit či nevolit KDU-ČSL, křesťané?" -Článek Pavla Bělobrádka publikovaný v Magazínu v roce 2008.