Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v mírovém poselství kritizuje korupci a přemrštěné platy

Ze světa

Papež v mírovém poselství kritizuje korupci a přemrštěné platy

ČTK / 13. 12. 2013 8:29

Korupce a organizovaný zločin jsou urážkou Boha, vzkázal včera světu papež František v tradičním poselství přichystaném ke Světovému dni míru. Hlava římskokatolické církve v něm rovněž kritizuje přemrštěné platy a vysoké bonusy, které podle papeže přispívají k nárůstu nerovnosti mezi lidmi.

Domácí zpravodajství

Badal: Domy na Hradě církev smění za jiné

ČTK / 13. 12. 2013 8:26

Badal: Domy na Hradě církev smění za jiné Kancelář prezidenta republiky se sice postavila odmítavě k církevním žádostem o navrácení některých objektů v areálu Pražského hradu, prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka ale údajně chystají dohodu o jejich formálním vydání a následné směně za jiné nemovitosti na Hradě. 

Kultura

Brněnské chrámy vystaví o Vánocích historické betlémy

ČTK / 12. 12. 2013 13:10

Historické betlémy různého stáří a rozmanitých výtvarných podob vystaví o Vánocích brněnské kostely. Zájemci je najdou přinejmenším ve 27 chrámech ve městě.

Domácí zpravodajství

Po dvou letech skončila nákladná obnova poutního kostela v Dobré Vodě na Novohradsku

ČTK / 12. 12. 2013 11:17

Po dvou letech skončila nákladná obnova poutního kostela v Dobré Vodě na Novohradsku V Dobré Vodě na Novohradsku, které se říká jihočeské Lurdy, skončila dvouletá obnova interiéru poutního kostela Nanebevzetí Panny Marie. V plné kráse si ho věřící budou moci prohlédnout v pátek na Fatimský den, kdy si připomenou zjevení Panny Marie, v neděli 15. prosince pak přijedou ze sousedního Rakouska na adventní pouť. V půvabném místě Novohradský hor pod vrcholem Kraví hory, odkud stéká do kašen pod kostelem léčivá voda, se mohou zájemci zúčastnit i půlnoční bohoslužby. 

Ze světa

Kampaň na ochranu nenarozeného života Jeden z nás slaví první úspěch, téměř 2 miliony podpisů

Vlastní zpráva / 12. 12. 2013 7:41

Kampaň na ochranu nenarozeného života Jeden z nás slaví první úspěch, téměř 2 miliony podpisů Celoevropská kampaň za ochranu nenarozeného života s názvem Jeden z nás, za kterou stojí křesťanští aktivisté, se stala nejúspěšnější občanskou iniciativou v rámci EU.  Pro svůj cíl se jí podařilo v rámci EU získat 1,9 milionu podpisů. Kampaň 1 z nás požaduje po Evropské komisi a Evropském parlamentu, aby se z unijních peněz nefinancovaly žádné aktivity, jež vedou k usmrcení lidského života.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)