Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kongregace pro otázky svatořečení potvrdila druhý zázrak Jana Pavla II.

Ze světa

Kongregace pro otázky svatořečení potvrdila druhý zázrak Jana Pavla II.

ČTK / 2. 7. 2013 14:23

Vatikánská kongregace pro otázky svatořečení dnes schválila druhý zázrak bývalého papeže Jana Pavla II. Informovala o tom agentura ANSA, která s odvoláním na své zdroje poznamenala, že je tak velmi pravděpodobné svatořečení někdejší všeobecně oblíbené hlavy katolické církve do konce roku.

Ze světa

Šéf vatikánské banky a jeho zástupce rezignovali

ČTK / 1. 7. 2013 21:22

Šéf vatikánské banky a jeho zástupce rezignovali Generální ředitel vatikánské banky Paolo Cipriani a jeho zástupce Massimo Tulli rezignovali. Banka v posledních letech čelí podezření, že se podílela na praní špinavých peněz a že si v ní někteří Italové ukrývají příjmy před zdaněním. Povinnosti generálního ředitele zatím převezme prezident banky Ernst von Freyberg.

Domácí zpravodajství

Opravy na Velehradě finišují, bazilika je na jubilejní slavnost připravena

ČTK / 1. 7. 2013 17:49

Opravy na Velehradě finišují, bazilika je na jubilejní slavnost připravena Na Velehradě významně pokročily práce na opravě baziliky Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje. Účastníci slavnosti 1150. výročí příchodu soluňských bratří na Velkou Moravu si budou moci prohlédnout opravený plášť baziliky i restaurovaný interiér. Poslechnou si také zvuk opravených varhan.

Ze světa

Papež František vydá v pátek svou první encykliku, Světlo víry

ČTK / 1. 7. 2013 14:18

Papež František vydá v pátek svou první encykliku, Světlo víry Papež František vydá v pátek svou první encykliku, Světlo víry, která je výsledkem společné práce s jeho předchůdcem Benediktem XVI. O vydání encykliky informoval Vatikán, když dnes zveřejnil podrobný program akcí hlavy katolické církve.

Ze světa

Putin podepsal sporné zákony o urážce náboženských organizací a zákazu propagace homosexuality

ČTK / 30. 6. 2013 18:07

Putin podepsal sporné zákony o urážce náboženských organizací a zákazu propagace homosexuality Putin dnes podle agentury ITAR-TASS podepsal kontroverzní zákon, který trestá urážku náboženských organizací a citů věřících. Nově budou moci být tyto činy potrestány až ročním vězením, nucenými pracemi nebo pokutou do 300.000 rublů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)