Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církve podepsaly ekumenickou dohodu o policejní kaplanské službě

Domácí zpravodajství

Církve podepsaly ekumenickou dohodu o policejní kaplanské službě

ERC / 15. 4. 2020 9:10

V úterý 14. dubna byla podepsána mezi Českou biskupskou konferencí a Ekumenickou radou církví Dohoda o podmínkách vzniku a působení duchovní služby v prostoru Policie České republiky a u ostatních bezpečnostních sborů.

Domácí zpravodajství

Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob

Vlastní zpráva / 14. 4. 2020 18:42

Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob Vláda České republiky dnes předložila harmonogram uvolňování opatření přijatých proti šíření epidemie koronaviru.  Z uvedeného scénáře vyplývá, že kulturní, společenské a sportovní akce budou umožněny až od pondělí 8. června. Jedná se tedy zřejmě i o slavení bohoslužeb.

Domácí zpravodajství

Před 70 lety komunisté zlikvidovali činnost církevních řádů

ČTK / 13. 4. 2020 15:21

Před 70 lety komunisté zlikvidovali činnost církevních řádů V noci ze 13. na 14. dubna 1950 obklíčili členové komunistických policejních složek a Lidových milicí kláštery sedmi nejpočetnějších mužských řeholí, řeholníci byli nahnáni do připravených autokarů a rozvezeni do internačních táborů. Touto "bartolomějskou nocí" začala takzvaná Akce K, zaměřená na likvidaci církevních řádů a kongregací. 

Ze světa

Papež v prázdné bazilice vyzval k ukončení válek a k solidaritě v době pandemie

ČTK / 12. 4. 2020 22:15

Papež v prázdné bazilice vyzval k ukončení válek a k solidaritě v době pandemie Papež František dnes ve velikonočním poselství vyzval svět k zastavení všech ozbrojených konfliktů a také k solidaritě v době nynější pandemie nemoci covid-19. Tradiční požehnání Urbi et Orbi (Městu a světu) dnes papež pronesl krátce poté, co v téměř liduprázdné Svatopetrské bazilice ve Vatikánu sloužil liturgii na Hod boží velikonoční, kterou lidé z celého světa mohli sledovat v přímém přenosu na internetu nebo v televizi.

Ze světa

Italské církve vydaly společné ekumenické poselství. Volají nemějte strach!

Vlastní zpráva / 12. 4. 2020 16:19

Italské církve vydaly společné ekumenické poselství. Volají nemějte strach! „V očekávaní Velikonoc a zmrtvýchvstání, které naše církve slaví v různých termínech (12. dubna v západní tradici a 19. dubna ve východní), jsme na základě bratrství, které vyplývá z víry ve stejného Pána, opět cítili potřebu společně se vyjádřit tváří v tvář pandemii, která postihla naši zem a celý svět.“

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)