Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kůrovcová kalamita ohrožuje financování katolické církve. Bilanci vylepšují nemovitosti a pozemky

Domácí zpravodajství

Kůrovcová kalamita ohrožuje financování katolické církve. Bilanci vylepšují nemovitosti a pozemky

ČTK / 27. 5. 2019 0:14

Tradiční investice do zemědělství a lesnictví v Královéhradecké diecézi doplňují investice do nemovitostí a developerské projekty. Naplánovanému udržitelnému zemědělství škodí v poslední době kůrovec, cena dřeva před kalamitou byla podle zástupců diecéze třikrát vyšší, než za jakou ho tamní diecézní lesy mohou prodávat dnes. Zástupci diecéze to řekli novinářům.

Ze světa

V neděli se má v polských kostelích číst omluva biskupů

ČTK / 25. 5. 2019 23:11

V neděli se má v polských kostelích číst omluva biskupů V neděli mají faráři v katolických kostelích v Polsku přečíst dopis biskupů věřícím, ve kterém se preláti omlouvají, že neudělali dost pro to, aby zabránili sexuálnímu zneužívání dětí a mladistvých duchovními.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů otevře přes 1600 chrámů, kaplí a modliteben

Vlastní zpráva / 24. 5. 2019 9:45

Noc kostelů otevře přes 1600 chrámů, kaplí a modliteben Více než 1600 kostelů bude dnes večer a v noci otevřeno, aby se zapojily do dalšího ročníku Noci kostelů. Připraveno je okolo 7700 programů, na návštěvníky čekají koncerty, workshopy, přednášky a komentované prohlídky bohoslužebných prostor. Informace o programu i místech, která bude možné letos navštívit, jsou k dispozici na webu Noci kostelů.

Domácí zpravodajství

Ústavní stížnost na zdanění církevních restitucí podpořilo 42 senátorů

ČTK / 21. 5. 2019 13:39

Ústavní stížnost na zdanění církevních restitucí podpořilo 42 senátorů  Ústavní stížnost na zdanění finančních náhrad za majetek nevydaný církvím v restitucích, kterou vypracovala KDU-ČSL, podpořilo 42 senátorů. Kromě lidovců jsou mezi nimi i členové senátorských klubů ODS, Senátor 21 a tři senátoři vládní ČSSD, která ve Sněmovně zákon podpořila.

Domácí zpravodajství

Synodní víkend zažili i slezští evangelíci

sceav.cz, red. / 20. 5. 2019 19:02

Synodní víkend zažili i slezští evangelíci Magazín Christnet přinesl zprávu o probíhajícím zasedání synodu ČCE. V jednání synodu i další evangelické denominace Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV). Tento dovětek upřesňuje, že církev se hlásí především k odkazu Lutherovy reformace.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)