Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež poprvé od začátku pandemie opustil Řím, v Assisi podepsal encykliku Fratelli Tutti

Ze světa

Papež poprvé od začátku pandemie opustil Řím, v Assisi podepsal encykliku Fratelli Tutti

ČTK, cirkev.cz / 3. 10. 2020 22:04

Papež František dnes poprvé od doby, kdy Itálie začala zavádět opatření proti šíření koronaviru, opustil Řím. Vydal se do středoitalského regionu Umbrie, kde ve městě Assisi, v kryptě, kde je pohřben svatý František, podepsal svou poslední encykliku. Ta se nazývá Fratelli Tutti (Bratři všichni) a bude zveřejněna v neděli. Zabývá se solidaritou mezi lidmi ve světě po pandemii.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka vyzval k modlitbám za Náhorní Karabach

ČTK / 3. 10. 2020 22:02

Kardinál Duka vyzval k modlitbám za Náhorní Karabach Kardinál Dominik Duka dnes vyzval věřící, aby se modlili za mír v Náhorním Karabachu. Boje o Náhorní Karabach mezi arménskými a ázerbájdžánskými silami dnes pokračují šestý den. Spor o enklávu v jihozápadním Ázerbájdžánu s převážně arménským obyvatelstvem panuje mezi oběma zeměmi dlouhodobě.

Ze světa

Vatikán poprvé zveřejnil detailní rozpočet, slíbil lepší kontrolu

ČTK / 2. 10. 2020 11:16

Vatikán poprvé zveřejnil detailní rozpočet, slíbil lepší kontrolu Vatikán ve čvrtek poprvé zveřejnil detailní data z rozpočtu církevního státu a slíbil, že jeho finanční toky budou napříště "průhledné jako sklo". Informace o příjmech, výdajích a majetku prezentoval šéf ekonomického sekretariátu Svatého stolce kardinál Juan Antonio Guerrero Alves v době, kdy vedení katolické církve řeší finanční skandály a podvody, kvůli nimž před týdnem rezignoval i vlivný šéf jedné z kongregací římské kurie, kardinál Angelo Becciu.

Domácí zpravodajství

Do Rady ČRo byl zvolen Josef Nerušil, zaměstnanec odboru komunikace pražského arcibiskupství

Vlastní zpráva / 1. 10. 2020 9:35

Do Rady ČRo byl zvolen Josef Nerušil, zaměstnanec odboru komunikace pražského arcibiskupství Poslanecká sněmovna v úterý zvolila dva nové členy Rady Českého rozhlasu, předsedu českého svazu chovatelů a ředitele Výstaviště v Lysé nad Labem Ondřeje Matouše a Josefa Nerušila, zaměstnance odboru komunikace pražského arcibiskupství, který dříve pracoval například jako redaktor Katolického týdeníku a Českého rozhlasu. 

Domácí zpravodajství

Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu

ČTK / 30. 9. 2020 18:15

Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu Počet lidí na církevních shromážděních vláda omezí na dobu dvou týdnů maximálně na sto s dodržením patřičných rozestupů. Při církevních obřadech nemají zaznívat zpěvy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)