Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o zdanění církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o zdanění církevních restitucí

ČTK / 4. 10. 2019 12:39

Ústavní soud 15. října oznámí, jak rozhodl o návrhu na zrušení daně uvalené na finanční náhrady v církevních restitucích. Soudce zpravodaj Jaromír Jirsa svolal veřejné vyhlášení nálezu. Veřejné jednání s dokazováním se tedy konat nebude.

Domácí zpravodajství

Zádušní liturgie za Karla Gotta se v katedrále uskuteční 12. října. V ten bude i státní smutek

ČTK, red. / 4. 10. 2019 12:22

Zádušní liturgie za Karla Gotta se v katedrále uskuteční 12. října. V ten bude i státní smutek Vláda vyhlásí na sobotu 12. října státní smutek v souvislosti s úmrtím zpěváka Karla Gotta. V ten den se bude konat oficiální pohřeb se státními poctami, včetně zádušní mše v chrámu svatého Víta na Pražském hradě. Liturgii za Karla Gotta ve svatovítské katedrále bude sloužit kardinál Dominik Duka. Katolický kněz Tomáš Petráček nicméně rozhodnutí uskutečnit pohřeb se státními poctami, i s aktivní rolí církve, nepovažuje za štastné 

Domácí zpravodajství

Babiš navrhl státní pohřeb v katedrále za Gotta. Naposledy se stát loučil s Havlem

ČTK, red. / 2. 10. 2019 16:40

Babiš navrhl státní pohřeb v katedrále za Gotta. Naposledy se stát loučil s Havlem Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhne dnes vládě, aby se uskutečnil Gottův státní pohřeb v pražské katedrále sv. Víta. Tu spravuje společně církev a stát a konal se v ní státní pohřeb naposledy za bývalého prezidenta Václava Havla. Objevují se ale již i hlasy, že se jedná o populismus.

Domácí zpravodajství

Biskup Radkovský oslaví osmdesátiny

ČTK / 2. 10. 2019 9:58

Biskup Radkovský oslaví osmdesátiny Emeritní biskup František Radkovský, který se narodil 3. října 1939, stál 23 let v čele plzeňské diecéze. V současné době je prezidentem Diecézní charity v Plzni a působí na farnosti v Karlových Varech.

Domácí zpravodajství

Údajná oběť zneužívání v církvi podala trestní oznámení na kardinála Duku

ČTK / 1. 10. 2019 14:35

Údajná oběť zneužívání v církvi podala trestní oznámení na kardinála Duku Muž, kterého podle jeho vyjádření v devadesátých letech zneužíval duchovní dominikánského řádu, podal trestní oznámení na pražského arcibiskupa Dominika Duku, tehdejšího představeného řádu. Oběť sexuálního napadení tvrdí, že nejvyšší český církevní hodnostář je spoluodpovědný za případy zneužívání, protože trestné činnosti nezabránil.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 120)