Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Podle srbského prezidenta Vatikán nadále nehodlá uznat Kosovo

Ze světa

Podle srbského prezidenta Vatikán nadále nehodlá uznat Kosovo

ČTK / 14. 9. 2019 2:24

Vatikán nadále nehodlá měnit své odmítavé stanovisko k uznání nezávislosti Kosova. Po svém dnešním setkání s papežem Františkem ve Vatikánu to podle webu srbské televize B92 uvedl srbský prezident Aleksandar Vučić.

Domácí zpravodajství

Hilsneriáda vyvolala před 120 lety vlnu antisemitismu

ČTK / 10. 9. 2019 11:41

Hilsneriáda vyvolala před 120 lety vlnu antisemitismu Zfanatizované veřejné mínění a štvavá mediální kampaň provázely před 120 lety proces, který skončil podle řady historiků justičním omylem či justiční zvůlí. Aféra známá jako hilsneriáda se začala odvíjet od vraždy devatenáctileté Anežky Hrůzové koncem března 1899 v Polné u Jihlavy, za níž byl bez přímých důkazů odsouzen k smrti židovský mladík Leopold Hilsner.

Ze světa

Papež František se na Mauriciu věnoval problémům mladých

ČTK / 10. 9. 2019 11:52

Papež František se na Mauriciu věnoval problémům mladých Papež František v pondělí v rámci jednodenní návštěvy ostrovního státu Mauricius předsedal bohoslužbám na počest evropského misionáře a vyzval při ní ostrovany, aby svou pozornost obrátili k situaci mladých lidí. V závěru své několikadenní cesty po státech východní Afriky varoval také před nerovností a novými formami otroctví.

Ze světa

V Sýrii bylo poškozeno 120 kostelů. Nejvíce jich zničila vládní vojska. Ruské bomby ničí i nemocnice

ČTK, red. / 10. 9. 2019 10:54

V Sýrii bylo poškozeno 120 kostelů. Nejvíce jich zničila vládní vojska. Ruské bomby ničí i nemocnice V osm let trvajícím konfliktu bylo v Sýrii poškozeno více než 120 křesťanských svatostánků. Za útoky přitom stojí vládní vojska i jeho odpůrci. Informovala o tom dnes Syrská síť pro lidská práva, což je organizace, která válku v Sýrii sleduje z Kataru a je napojená na odpůrce vlády prezidenta Bašára Asada. Syrská vláda sdělení organizace nekomentovala.

Domácí zpravodajství

Tradiční romská pouť se po 12 letech vrátí do Olomouce

ČTK, mn / 9. 9. 2019 10:10

Tradiční romská pouť se po 12 letech vrátí do Olomouce Tradiční romská pouť, na kterou každoročně míří Romové z celého Česka i ze Slovenska, se po 12 letech přesune ze Svatého Kopečku do Olomouce. Důvodem je rozsáhlá rekonstrukce baziliky, informovali ČTK zástupci pořádající olomoucké charity. Pouť se letos uskuteční v sobotu 14. září, procesí vyjde od katedrály svatého Václava přes Biskupské náměstí ke kostelu Panny Marie Sněžné.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)