Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Odvolací soud zatím verdikt v případu kardinála Pella nevynesl

Ze světa

Odvolací soud zatím verdikt v případu kardinála Pella nevynesl

ČTK / 5. 6. 2019 22:04

Australský odvolací soud se dnes začal zabývat odvoláním kardinála George Pella, kterého v březnu jiný soud poslal na šest let do vězení za sexuální zneužití dvou chlapců z chrámového sboru. Skutků se podle verdiktu dopustil v 90. letech minulého století v katedrále svatého Patrika v Melbourne. Pell obvinění odmítá a proti březnovému rozsudku se odvolal.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rady církví vydala prohlášení k výročí masakru na náměstí Nebeského klidu v Pekingu

ERC / 4. 6. 2019 16:36

Ekumenická rady církví vydala prohlášení k výročí masakru na náměstí Nebeského klidu v Pekingu Předseda ekumenické rady církví Daniel Ženatý a tajemník ERC Petr Jan Vinš vydali prohlášení ke 30. výročí potlačení demonstrací na náměstí Nebeského klidu v čínském Pekingu.

Ze světa

Před 80 lety odmítla Kuba, Spojené státy i Kanada židovské uprchlíky před nacismem

ČTK, mn / 4. 6. 2019 11:48

Před 80 lety odmítla Kuba, Spojené státy i Kanada židovské uprchlíky před nacismem Po Křišťálové noci z listopadu 1938, kdy byli Židé v nacistickém Německu, obsazeném Rakousku a v okupovaném pohraničí českých zemí po desítkách vražděni a po tisících odváženi do koncentračních táborů, se mnoho z nich rozhodlo odjet do zahraničí. Jednou z nadějí představovala loď Saint Louis, která jezdila z Hamburku do USA. 

Domácí zpravodajství

Na varhany do Sv. Víta se za 30 měsíců sbírky vybralo 78 milionů korun

ČTK / 4. 6. 2019 11:47

Na varhany do Sv. Víta se za 30 měsíců sbírky vybralo 78 milionů korun Dvě procenta částky, kterou si stanovili pořadatelé národní sbírky na nové varhany do pražské katedrály, chybí na jejím účtu. Od začátku sbírky uplyne 3. června 30 měsíců, na kontě je přes 78 milionů korun a píšťaly varhan jsou ve španělské firmě téměř všechny vyrobené. "Zbývají už jen ty největší prospektové píšťaly, které se musejí z technických důvodů vyrábět v jiné dílně v Nizozemsku," řekl ČTK organolog pražského arcibiskupství a manažer projektu Svatovítských varhan Štěpán Svoboda.

Domácí zpravodajství

Zemřel bývalý předseda Židovské obce Brno Fried. Rozloučení je dnes v Třebíči

ČTK, ZTIS / 4. 6. 2019 11:10

Zemřel bývalý předseda Židovské obce Brno Fried. Rozloučení je dnes v Třebíči Ve věku 88 let zemřel v neděli bývalý předseda Židovské obce Brno Pavel Fried. ČTK to řekl současný předseda obce Jáchym Kanarek. Fried jako dítě prošel ghettem v Terezíně, kde zemřely tisíce lidí. Část jeho rodiny zahynula v plynových komorách v Osvětimi. Rozloučení se zesnulým se koná dnes 4. června v 16,30 hod. na židovském hřbitově v Třebíči. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)