Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Katolička Žižková reaguje na aktuální dění písničkou proti uprchlíkům

Kultura

Katolička Žižková reaguje na aktuální dění písničkou proti uprchlíkům

Vlastní zpráva / 2. 9. 2016 10:55

Česká herečka a zpěvačka Olivie Žižková uvedla v rozhovoru pro DVTV s Danielou Drtinovou, že vražda francouzského kněze byla pro ni jako pro věřící katoličku poslední kapkou a impulzem k napsání písně „Evropo, dýchej“, ta nyní rezonuje na sociálních sítích.

Domácí zpravodajství

Prosíme podpořte provoz redakce magazínu Christnet.cz. Nově i pravidelně přes Darujme.cz

Vlastní zpráva / 1. 9. 2016 10:13

Prosíme podpořte provoz redakce magazínu Christnet.cz. Nově i pravidelně přes Darujme.cz Prosíme podpořte provoz redakce magazín Christnet.cz prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Na účtu je aktuálně jen něco málo přes pět tisíc korun, které nepokryjí měsíční náklady na provoz.Nově a jednodušším způsobem můžete podpořit provoz portálu i pomoci aplikace Darujme.cz. Děkujeme všem, kdo nás podpořili a podporují.

Domácí zpravodajství

Katolická církev za rok investovala do škol přes 100 milionů Kč

ČTK / 31. 8. 2016 10:56

Katolická církev za rok investovala do škol přes 100 milionů Kč Katolická církev za poslední rok investovala do škol více než 100 milionů korun. Peníze byly využity především na rekonstrukce objektů současných škol a školských zařízení, ale také na nákup budov. ČTK o tom informoval František Jemelka z tiskového střediska České biskupské konference.

Ze světa

Letos připlulo do Itálie 100 tisíc migrantů, někteří schválně převrhují čluny

radiovaticana.cz / 31. 8. 2016 8:57

Letos připlulo do Itálie 100 tisíc migrantů, někteří schválně převrhují čluny Do Itálie se z Libye plaví stále další migranti. Italská pobřežní stráž včera oznámila, že jenom během posledních čtyřiadvaceti hodin zasáhla více než padesátkrát a vzala na paluby svých lodí 6 a půl tisíce lidí. Také počet migrantů přijíždějících z Turecka na řecké ostrovy se zvýšil na několik stovek denně.

Ze světa

Egypt stanovil pravidla pro stavbu kostelů, má řadu omezení

ČTK / 31. 8. 2016 8:29

Egypt stanovil pravidla pro stavbu kostelů, má řadu omezení Egyptští poslanci v úterý odsouhlasili první zákon, který stanovuje pravidla pro výstavbu kostelů. Křesťané žijící v zemi dlouhá léta doufali, že podobné nařízení uvolní časté restrikce ze strany úřadů. Kritici zákona ale tvrdí, že i nový zákon v sobě zakotvuje pouze omezení, uvedla agentura AP.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)