Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Charita se zapojila do pomoci po výbuchu plynu ve Frenštátě pod Radhoštěm

Domácí zpravodajství / MiH / DOO / 19. února 2013 8:24

Ostrava - Charita se zapojuje do odstraňování následků výbuchu plynu ve Frenštátě pod Radhoštěm. Dnes byla zahájena materiální sbírka na pomoc lidem ze zničeného bytového domu. Materiální sbírku symbolicky zahájila Lenka Tabachová, ředitelka Charity Frenštát pod Radhoštěm.

Po výbuchu plynu v bytovém domě, nabídla pomoc Charita Frenštát pod Radhoštěm, která vyhlásila materiální sbírku. Sbírka se koná v sídle Charity Frenštát pod Radhoštěm a je v provozu, až do odvolání, každý den včetně sobot i nedělí od 7:00 hod. do 19:00 hod. Charita Frenštát pod Radhoštěm již v podobných událostech pomáhala, proto i pro tuto příležitost má ve svém skladu ledničky, sporáky a další vybavení. „Jsme nesmírně rádi, že lidé jsou ochotni pomáhat, nabízejí šatstvo, lůžkoviny a například hygienické potřeby. Díky této materiální sbírce budeme schopni v krátké době pomoci lidem a to nejen se zajištěním nejnutnějších potřeb, ale také s vybavením bytů." uvedla paní ředitelka.

Charita Frenštát pod Radhoštěm nabízí ve Frenštátě pod Radhoštěm a okolí řadu sociálních služeb a dalších služeb, které pomáhají občanům v nouzi. „Mimo materiální sbírku jsme také nabídli možnost ubytování v Penzionu pro seniory, který naše charita provozuje." dodala paní ředitelka. Diecézní charita ostravsko-opavská působí také v oblasti krizového řízení. Pro případ větších krizových událostí jsou k dispozici Oblastní humanitární sklady a Centrální humanitární sklad v Ostravě Koblově. „V současné době disponují naše či partnerské humanitární sklady hygienickým vybavením, šatstvem, nábytkem, který je také možnost využít. I když výbuch plynu ve Frenštátu pod Radhoštěm se týká několika desítek lidí. Je potřeba, abychom byli připraveni na mimořádné události většího rozsahu. Vybavení těchto humanitárních skladů má možnost využít Charita Frenštát pod Radhoštěm a to nejen v případě této mimořádné události, ale také v případě obdobných událostí. " uvedl Martin Okáč, vedoucí krizového řízení Diecézní charity ostravsko-opavské.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)