Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup Ševčuk referoval papeži o pronásledování svých souvěrců na Krymu

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 18. března 2014 14:35
Arcibiskup Ševčuk referoval papeži o pronásledování svých souvěrců na Krymu

Sviatoslav Ševčuk, řeckokatolický arcibiskup kyjevsko-haličský a metropolita kyjevský
Autor: Wikipedia.org / Олег Чупа / Creative Commons

Vatikán - Papež František přijal na soukromé audienci kyjevsko-haličského arcibiskupa Sviatoslava Ševčuka. Nejvyšší představitel ukrajinských řeckokatolíků se v krátké době podruhé vrátil do Říma, aby se s papežem podělil o obavy nad osudem své vlasti a vylíčil mu situaci svých souvěrců, kteří jsou v krymské oblasti stále častěji terčem pronásledování ze strany proruských separatistů.

Arcibiskkup Ševčuk předsedal také modlibám za Ukrajinu. Zvláštní pobožnost na tento úmysl vykonal minulou sobotu v kryptě Vatikánské baziliky a v neděli v římské řeckokatolické katedrále vybízel věřící k postní modlitbě „za nepřátele a za všechny, kdo ukrajinskému národu ubližují a šíří o něm nepravdy“.

O postavení krymských řeckokatolíků svědčí i včerejší zpráva o tom, že v Sevastopolu ozbrojení muži unesli faráře řeckokatolické farnosti a zároveň kaplana ukrajinský ozbrojených sil, P. Mikolaje Kviču. V poslední době dostával řadu výhružek, ve kterých se žádalo, aby opustil Krym. Kněz se však rozhodl zůstat se svými věřícími. Kromě duchovní služby v řeckokatolické farnosti je také hlavním kaplanem ukrajinské armády na Krymu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)