Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Rakouské úřady chtějí zavřít soukromou muslimskou školu

Ze světa / juml / ČTK / 15. prosince 2014 20:26
Rakouské úřady chtějí zavřít soukromou muslimskou školu

Ilustrační foto - Posvátné místo všech muslimů - mešita v Mekce a svatyně Kaaba
Autor: Wikipedia.org / Ali Mansuri / Creative Commons

Vídeň - Rakouské úřady chtějí zavřít soukromou školu financovanou Saúdskou Arábií. Vídeňská Saudi School Vienna nedodala školské inspekci v dané lhůtě jména vyučujících a vedení školy. Navíc je podezřelá, že k výuce využívala antisemitské knihy, informoval dnes rakouský deník Kurier.

Vídeňská školská rada se rozhodla ke konci školního roku saúdskoarabské škole zrušit licenci, protože do lhůty 1. prosince nepředložila seznam svého učitelského sboru, což je v Rakousku povinností všech soukromých škol.

Zmíněnou školu navštěvuje 150 studentů ve věku od šesti do 18 let a výuka se odehrává v arabštině. Podle rakouských úřadů školu financuje Saúdská Arábie. Poté, co se v médiích objevily zprávy o údajném antisemitském obsahu výuky, požádaly úřady školu o oficiální překlady učebních textů. Škola na to zatím nereagovala. Proti rozhodnutí o odejmutí licence se může do měsíce odvolat.

Rakouská vláda v současnosti prosazuje zákon, jenž by v Rakousku zakazoval financování muslimských institucí ze zahraničních zdrojů a rovněž hodlá standardizovat německojazyčné verze koránu. Zákon má podle rakouské vlády organizacím zabránit v náboru islamistických bojovníků.

Ačkoli nový zákon se má týkat především mešit, v Rakousku se nyní debatuje o roli dalších islámských organizací na radikalizaci tamních muslimů.

Obavy z násilností islámských radikálů posilují pravicově populistickou stranu Svobodných (FPÖ), kterou by podle průzkumů nyní volila čtvrtina Rakušanů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)