Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 24. září 2015 13:14
Lidé mohou nabízet pomoc pro uprchlíky, Charita spustila on-line registrační databázi

Ilustrační foto
Autor: Charita.cz

Praha - Charita ČR dnes zahájila provoz elektronické databáze, díky níž je možné prostřednictvím jednoduchého formuláře nabídnout různorodou pomoc uprchlíkům. Impulzem k jejímu vytvoření bylo Prohlášení předsedy a místopředsedy České biskupské konference (ČBK), vydané v reakci na výzvu papeže Františka k solidaritě a pomoci migrantům z neděle 6. září 2015.

Lidé mohou nabízet například volné ubytovací kapacity, materiální pomoc, dobrovolnou výpomoc či nějakou službu.

“Uprchlíci z válkou zmítaných zemí míří do Evropy, přicházejí vyčerpaní a doslova s holýma rukama. Mnohým z našich spoluobčanů není jejich osud lhostejný a rádi by ke zlepšení neradostného údělu migrantů něčím přispěli,” upozorňuje tisková zpráva Charity.

„Databáze je určena široké veřejnosti. Naším cílem je shromažďovat nabídky pomoci a ty dál předávat dle skutečné potřebnosti do jednotlivých regionů prostřednictvím naší sítě nebo je využít pro pomoc v zahraničí. Lidé mohou nabízet volné domy i byty – zejména k dlouhodobému pronájmu pro rodiny, kterým bude udělen azyl, či pouze svoji dobrovolnickou výpomoc, třeba s výukou jazyka,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR, neziskové organizace, která díky více než 320 místním Charitám rovněž pokrývá území České republiky.

Registrované nabídky v databázi budou dále využívány dle aktuální potřeby v daném místě. „Věřím, že tento nástroj bude užitečný a uprchlíkům přinese skutečný prospěch,“ doplnil Curylo.

Databázi najdete na stránkách www.pomocuprchlikum.charita.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)