Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Konference řeholí vyzývá Lipovskou a Nerušila, aby svoji kandidaturu nespojovali s křesťanstvím

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 4. srpna 2021 13:38
Konference řeholí vyzývá Lipovskou a Nerušila, aby svoji kandidaturu nespojovali s křesťanstvím

Ilustrační foto
Autor: Rehole.cz

Praha - Předsednictvo konferencí mužských a ženských řeholí dnes vydalo společné prohlášení, v něm řeholníci vyjadřují znepokojení nad politickou angažovaností Hany Lipovské a Josefa Nerušila ve prospěch radikálních politických uskupení. Zároveň je vyzvali, aby své kandidatury nespojovali s křesťanstvím a římskokatolickou církví.

„Jsme znepokojeni politickou angažovaností paní Lipovské a pana Nerušila ve prospěch radikálních politických uskupení ‚Volný blok‘ a SPD. Toto naše znepokojení je o to větší, že se ve svém působení zaštiťují některými křesťanskými hodnotami vytrženými z kontextu celkového křesťanského pohledu na svět. Tím dle našeho názoru křesťanství zneužívají a matou mnohé věřící, což nemůžeme přejít mlčením,“ uvádí představení řeholí v textu a doplňují:

„Apelujeme proto, aby zmínění kandidáti do poslanecké sněmovny své působení jak v politice tak Radách našich veřejnoprávních médií nespojovali s křesťanstvím a naší katolickou Církví.“

Konference řeholí v textu podpořila také prohlášení předsedy České biskupské konference arcibiskupa Jana Graubnera z konce července tohoto roku.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)