Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 31. října 2021 22:46
Setkání liturgické iniciativy bude věnováno novému evangelickému zpěvníku a společné modlitbě

Ilustrační foto: detail obálky nového evangelického zpěvníku
Autor: www.e-cirkev.cz

Dvůr Králové nad Labem - Co vše provázelo přípravu nového evangelického zpěvníku bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy ve Dvoře Králové nad Labem na adrese Naměstí Odboje 1128. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 4. listopadu od 18h večer na faře Českobratrské církve evangelické, kdy bude po večerní nešporní modlitbě i hlavní přednáška faráře a člena zpěvníkové komise Daniela Hellera a následná beseda k tématu. Svůj nový zpěvník evangelická církev vydá koncem tohoto roku po řadě let příprav.

Zpěvník bude slavnostně uveden na několika shromážděních v Praze a v Brně na začátku adventu. Knižní podoba zpěvníku bude mít přibližně 1200 stran a nebude jen knihou písní, ale také domácích pobožností, modliteb a dalších textů. Přinese i různé další hudební a zpěvní formy, kánony, moderní písničky, responzoriální zpěvy. Cílem je obsahová pestrost. Současně s knihou vyjde i digitální aplikace pro mobilní telefony a další mobilní zařízení. Zároveň vzniká webová stránka nového evangelického zpěvníku www.evangelickyzpevnik.cz. Tam jsou také již nyní k dispozici náhledy všech 781 písní rozdělené do kapitol, stejně jako další (textové) části nového zpěvníku.

Setkání ve Dvoře Královém bude pokračovat až do pátečního poledne. Součástí bude i zpěv žalmů v rámci pravidelné denní modlitby v místním kostele. Na místě je možné přespat ve vlastním spacáku a na karimatce. Zájemci o nocleh mohou kontaktovat místního faráře Michala Chalupského.

Cílem sdružení COENA je úsilí o prohloubení duchovního, liturgického a svátostného života v Českobratrské církvi evangelické. Společenství je ale otevřené i pro zájemce z dalších církví. Coena se hlásí k úsilí o liturgickou obnovu, která probíhá v evangelických církvích i celém ekumenickém hnutí. Předmětem činnosti je zejména pořádání seminářů pro členy spolku a další zájemce, jakož i vzdělávací, studijní a výzkumná činnost. Podle členů spolku je při setkáních důležitá i společná modlitba dle klášterní tradice liturgie hodin přizpůsobená pro evangelické prostředí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)