Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Svatá rodina bude hledat útočiště v Chrástu. Herci podpoří projekt bytů pro potřebné

Kraje: Plzeňský / kir / Vlastní zpráva / 21. prosince 2021 11:53
Svatá rodina bude hledat útočiště v Chrástu. Herci podpoří projekt bytů pro potřebné

Detail z pozvánky na vánoční divadlo
Autor: chrast.evangnet.cz

Chrást u Plzně - Na Štědrý den od 15 hodin sehrají místní ochotníci na farské zahradě v Chrástu příběh o narození Ježíše Krista. Součástí Živého betléma bude letos benefice ve spolupráci s nadací Divoké husy pro projekt Útočiště místního evangelického sboru. Magazin Christnet o představení informoval místní farář Karel Šimr.

Josef s těhotnou Marií, hledající útočiště v Betlémě, narození Ježíška v krmelci pro dobytek, zjevení anděla chudým pastýřům pod širým nebem – to vše připomene biblické vyprávění v podání dospělých i dětí z Chrástu. Letos bude jeho součástí také sbírka místního evangelického sboru pro projekt Útočiště.

Cílem benefice je získat finanční prostředky pro přístavbu zdejší fary, která by měla ve dvou samostatných bytových jednotkách pomoci najít dočasně střechu nad hlavou lidem, kteří hledají – podobně jako Josef s Marií – útočiště v těžkostech. Ať už proto, že momentálně nemají bydlení nebo potřebují pobýt v ústraní a hledají duchovní posilu.

Projekt se rozhodla podpořit také nadace Divoké husy, která vybranou částku zdvojnásobí. Místní evangelíci již pro daný účel zřídili transparentní účel, na němž se od září shromáždilo od dárců bezmála 900 000 Kč. Na Velikonoce také počítají s výtěžkem sbírky ve všech evangelických sborech v ČR. Proto doufají, že v příštím roce budou moci zahájit stavbu.

Více o projektu Útočiště 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)