Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež svět vyzval, aby myslel na bombardované Ukrajince, poděkoval Polákům

Ze světa / kir / ČTK, red. / 3. března 2022 10:15
Papež svět vyzval, aby myslel na bombardované Ukrajince, poděkoval Polákům

papež František
Autor: Wikipedia.org / Benhur Arcayan

Vatikán - Papež František ve středu vyzval celý svět, aby myslel na Ukrajince ukrývající se před ostřelováním. Polsku při pravidelné generální audienci poděkoval, že přijalo velkou část uprchlíků ze sousední země, napsala agentura Reuters. František již dříve prohlásil Popeleční středu za den modliteb a půstu za mír na Ukrajině.

Papež při audienci mimo běžný program uvedl, že jeho přítomný tlumočník do polštiny pochází z Ukrajiny.

"Jeho rodiče jsou nyní v podzemních krytech, aby se chránili před bombami nedaleko Kyjeva," uvedl František a připomněl, že kromě rodičů jeho tlumočníka se před útoky brání řada dalších starších lidí.

Ukrajinu od minulého čtvrtka, kdy do země podnikla invazi ruská vojska, opustilo podle OSN přes 1 milion lidí. Více než 550.000 z nich uteklo do Polska, oznámila Varšava.

"Byli jste první, kdo Ukrajinu podpořil, otevřel své hranice, svá srdce a dveře svých domovů Ukrajincům prchajícím před válkou," vzkázal papež Polákům.

Vatikán již dříve vyzval k ukončení konfliktu a zdůraznil, že je připraven mezi Kyjevem a Moskvou zprostředkovat dialog.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)