Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Mekce začíná muslimská pouť, přijelo přes 1,8 milionu lidí

Ze světa

V Mekce začíná muslimská pouť, přijelo přes 1,8 milionu lidí

ČTK / 9. 8. 2019 8:21

Přes 1,8 milionu věřících dorazilo z ciziny do saúdskoarabské Mekky, aby vykonalo letošní muslimskou pouť. Obřady dnes začínají oblečením poutníků do bílého bezešvého oděvu, obcházením svatyně Kaaby a přecházením nebo přebíháním mezi pahorky Safá a Marva.

Ze světa

V lodi katedrály v Rochesteru je na léto minigolfové hřiště

ČTK / 7. 8. 2019 12:48

V lodi katedrály v Rochesteru je na léto minigolfové hřiště Britská anglikánská církev přišla s velmi netradičním nápadem, jak do chrámů přilákat mladší lidi a nechala uvnitř starobylého chrámu v Rochesteru instalovat minigolfové hřiště. Odpůrci dočasného projektu ale církev kritizují za nevkus a podbízivost. Církevní představitelé zároveň zdůraznili, že ve svatostánku se budou dál konat bohoslužby a že uvnitř bude vyhrazeno tiché místo pro modlitbu.

Domácí zpravodajství

V chotěbořském kostele hořela zpovědnice, škoda je přes milion Kč

ČTK / 3. 8. 2019 13:21

V chotěbořském kostele hořela zpovědnice, škoda je přes milion Kč V chotěbořském kostele svatého Jakuba Staršího začala v noci na dnešek hořet zpovědnice a jeden z oltářů. Hasiči oheň uhasili za několik minut. Škoda podle jejich odhadu převýší milion korun, kvůli silnému zakouření byla poškozená i výmalba kostela.

Ze světa

Mladí ztělesňující změnu na Blízkém Východě

La Croix / 2. 8. 2019 13:55

Mladí ztělesňující změnu na Blízkém Východě Téměř 350 mladých Iráčanů, Jordánců, Egypťanů, Syřanů, Libanonců a Francouzů se sešlo v těchto dnech v Libanonu. Účastní se místních Dnů mládeže (JRJ), které vyvrcholí v neděli 4. srpna.

Ze světa

Kubánci se rozloučili s kardinálem Ortegou

ČTK/Ravat / 30. 7. 2019 7:12

Kubánci se rozloučili s kardinálem Ortegou Kubánci se včera v hlavním městě rozloučili s emeritním arcibiskupem Jaime Ortegou. Dlouholetý havanský arcibiskup kardinál Ortega zemřel ve středu 26. července ve věku 82 let. Podlehl rakovině jater.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)