Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Irové odhlasovali zrušení dodatku ústavy zakazující potraty

Ze světa

Irové odhlasovali zrušení dodatku ústavy zakazující potraty

Ihned.cz / rad.vat. / red. / 26. 5. 2018 21:45

Irové v pátek hlasovali o zrušení osmého dodatku čtyřicátého článku ústavy, který byl zaveden v roce 1983 a zaručoval právo na život nenarozených. O zrušení zákazu rozhodlo podle ústřední volební komise 66,4 procenta zúčastněných voličů. Proti bylo 33,6 procenta hlasujících. 

Domácí zpravodajství

Protestující „Slušní lidé“ narušili kontroverzní inscenaci v Brně, vyvedla je policie

Vlastní zpráva / 26. 5. 2018 19:32

Protestující „Slušní lidé“ narušili kontroverzní inscenaci v Brně, vyvedla je policie Zhruba 200 lidí se vpodvečer shromáždilo na Zelném trhu na protest proti kontroverzní inscenaci Naše násilí a vaše násilí uváděné v rámci přehlídky Divadelní svět. Těsně před začátkem inscenace v 19:00 se přítomný předseda SPR-RSČ Miroslav Sládek a méně než desítka jeho příznivců pokusila zabránit ve vstupu do Divadla Husa na provázku některým návštěvníkům představení. Policejnímu antikonfliktnímu týmu se nakonec podařilo je od vstupu dostat.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů otevře přes 1400 chrámů, kaplí a modliteben

ČTK / 25. 5. 2018 10:55

Noc kostelů otevře přes 1400 chrámů, kaplí a modliteben Více než 1400 kostelů bude v celé zemi dnes večer a v noci otevřeno, aby se zapojily do dalšího ročníku Noci kostelů. Připraveno je celkem 6440 programů, na návštěvníky čekají koncerty, workshopy, přednášky a komentované prohlídky bohoslužebných prostor. Zájemci si mohou vybrat i z netradiční nabídky, mezi kterou patří ochutnávky mešních vín, prohlídky zvonic, varhanních kůrů a dalších míst, kam se obvykle nedostanou. Součástí jsou také programy pro děti.

Výběr Christnetu

Prosíme, jeďte do práce autobusem jako František. Ušetřený peníz pošlete redakci Christnetu

Vlastní zpráva / 24. 5. 2018 9:53

Prosíme, jeďte do práce autobusem jako František. Ušetřený peníz pošlete redakci Christnetu Prosíme jeďte alespoň jednou do práce autobusem jako papež František. Ušetřené peníze můžete věnovat na dobročinné účely. Jedním z nich může být podpora provozu redakce Magazinu Christnet.eu prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků. 

Ze světa

Odstoupil australský arcibiskup, jenž kryl sexuální zneužívání. Problémy i v Chile

ČTK / 23. 5. 2018 22:36

Odstoupil australský arcibiskup, jenž kryl sexuální zneužívání. Problémy i v Chile Australský arcibiskup Philip Wilson, jehož soud v úterý uznal vinným ze zatajení sexuálního zneužívání dětí jedním knězem, dnes odstoupil. Wilson to dnes podle agentury Reuters sdělil v prohlášení zaslaném médiím. Arcibiskup z Adelaide je nejvýše postaveným duchovním římskokatolické církve stíhaným za nečinnost v případě sexuálního zneužívání. Kvůli obdobnému skandálu dnes biskupství v chilském městě Rancagua suspendovalo 14 kněžích.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)