Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Maďarský prezident udělil kardinálu Dukovi vysoké vyznamenání

Ze světa

Maďarský prezident udělil kardinálu Dukovi vysoké vyznamenání

ČTK / 23. 5. 2018 22:31

Maďarský prezident János Áder dnes udělil kardinálovi Dominiku Dukovi vysoké státní vyznamenání Střední kříž s hvězdou řádu za zásluhy Maďarska. Významné ocenění arcibiskupovi pražskému a primasi českému osobně předal v budově maďarského parlamentu v Budapešti, informoval server listu Magyar Idők.

Ze světa

Lidé v Manchesteru si připomněli loňský teroristický útok. Přijela premiérka Mayová i princ William

i-rozhlas.cz / 22. 5. 2018 22:35

Lidé v Manchesteru si připomněli loňský teroristický útok. Přijela premiérka Mayová i princ William Minutou ticha v úterý uctili Britové oběti teroristického útoku v Manchesteru. Přesně před rokem tam po explozi bomby po koncertě zpěvačky Ariany Grande zemřelo 22 lidí. Stovky dalších utrpěly zranění. Bohoslužbu v manchesterské katedrále provázelo symbolicky 22 zapálených svíček, každá za jednu z obětí teroristického útoku. Další svíčka pak hořela za ty, kteří přežili.

Domácí zpravodajství

Kritici sporné divadelní hry Naše násilí u soudu neuspěli

ČTK / 21. 5. 2018 19:08

Kritici sporné divadelní hry Naše násilí u soudu neuspěli Křesťanští aktivisté, kteří chtějí zamezit uvedení hry Naše násilí a vaše násilí na festivalu Divadelní svět Brno, zatím neuspěli u soudu. Krajský soud zamítl návrhy na předběžné opatření v této věci. V kontroverzní inscenaci postava Ježíše znásilňuje muslimku

Ze světa

Emotivní proslov na svatbě prince Harryho a Meghan Markleové pronesl americký biskup Curry

ČTK, red. / 21. 5. 2018 8:54

Emotivní proslov na svatbě prince Harryho a Meghan Markleové pronesl americký biskup Curry Svatební kázání na obřadu britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové pronesl v sobotu 19. května americký biskup Michael Bruce Curry. Připojil se tak k arcibiskupovi z Canterbury Justinu Welbymu, před nímž si snoubenci vyměnili svatební sliby. Samotnému obřadu v kapli svatého Jiří na hradě Windsor pak předsedal windsorský děkan.

Ze světa

Papež František jmenuje v červnu 14 nových kardinálů

ČTK / 21. 5. 2018 6:56

Papež František jmenuje v červnu 14 nových kardinálů Papež František příští měsíc jmenuje čtrnáct nových kardinálů. Oznámil to včera v projevu k poutníkům a turistům na Svatopetrském náměstí. Jmenování, podle vatikánských pozorovatelů překvapivé, má hlava římskokatolické církve v plánu učinit 29. června. Český duchovní v seznamu vydaném Vatikánem není.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)