Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na nebi nebyl srpek měsíce, ramadán začal až ve čtvrtek. Miliony Syřanů slaví další rok mimo domovy

Ze světa

Na nebi nebyl srpek měsíce, ramadán začal až ve čtvrtek. Miliony Syřanů slaví další rok mimo domovy

ČTK / 18. 5. 2018 9:39

Ve středu večer pozorovatelé na nebi nespatřili srpek Měsíce, což znamená, že muslimský postní měsícramadán začal zřejmě až ve čtvrtek. Napsal to  server Gulf News s odvoláním na saúdskoarabský výbor, který začátek ramadánu určuje podle Měsíce. Saúdská Arábie je kolébkou islámu.

Domácí zpravodajství

Zdenek Wasserbauer přijme v sobotu biskupské svěcení / Nového biskupa uvítala plná katedrála

cirkev.cz /ČTK / 17. 5. 2018 13:36

Zdenek Wasserbauer přijme v sobotu biskupské svěcení / Nového biskupa uvítala plná katedrála V sobotu 19. května se při slavnostní bohoslužbě v 10 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha uskuteční biskupské svěcení Zdenka Wasserbauera nynějšího generálního vikáře pražské arcidiecéze. Novým pomocným biskupem pražské arcidiecéze ho 23. ledna jmenoval papež František.

Domácí zpravodajství

Zvony na Loretě zněly za čínské křesťany

e-cirkev.cz / 17. 5. 2018 11:02

Zvony na Loretě zněly za čínské křesťany V neděli 13. května se před Loretou uskutečnilo setkání na podporu čínských křesťanů, kterým v Česku nebyl udělen azyl. Zvonohra a modlitba zněly za 70 čínských občanů křeštanského vyznání, jimž hrozí deportace a následně perzekuce v Číně. Shromáždění začalo symbolickými sedmdesáti údery zvonů na Loretě. Hlavní loretánský zvoník přitom použil čínskou pentatonickou stupnici.

Domácí zpravodajství

Katolíci i další církve pořádají společnou vzpomínku na pronásledovaného člena Jednoty bratrské

Vlastní zpráva / 16. 5. 2018 15:04

Katolíci i další církve pořádají společnou vzpomínku na pronásledovaného člena Jednoty bratrské V Semaníně u České Třebové pořádají  v sobotu 19. května společné ekumenické odpoledne u příležitosti letošního výročí 470 let od úmrtí místního rychtáře Jakuba v roce 1548 ve vězení, kam se dostal za používání tehdejšího utraquistického  kostela k českobratrským bohoslužbám. Místní farníci společně s církvemi z regionu připravili program, při kterém přiblíží působení Jednoty bratrské na Orlickoústecku a Litomyšlsku.

Domácí zpravodajství

Kněz, teolog a filozof Ludvík Armbruster slaví devadesátiny

ČTK / 16. 5. 2018 14:05

Kněz, teolog a filozof Ludvík Armbruster slaví devadesátiny Kněz, vědec a pedagog Ludvík Armbruster, narozený 16. května 1928, je členem jezuitského řádu a profesorem filosofie na Katolické teologické fakultě UK, v letech 2003 až 2010 tu byl děkanem. Bezmála půl století strávil na misii v Japonsku, domů se vrátil koncem devadesátých let.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)