Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Za šíření knihy nebude bývalý předseda pražské muslimské obce potrestán

Domácí zpravodajství

Za šíření knihy nebude bývalý předseda pražské muslimské obce potrestán

ČTK / 11. 5. 2018 10:34

Bývalý předseda pražské muslimské obce Vladimír Sáňka nebude potrestán kvůli případu šíření radikální islámské knihy. Pražský městský soud ho dnes definitivně zprostil obžaloby. Sáňka vinu dlouhodobě odmítá. Jeho případ souvisí s razií tehdejšího protimafiánského útvaru v pražských muslimských centrech v roce 2014.

Ze světa

V předvečer Nanebevstoupení Páně začaly německé Katolické dny. Do Münsteru přijede Duka i Malý

Vlastní zpráva / 10. 5. 2018 20:15

V předvečer Nanebevstoupení Páně začaly německé Katolické dny. Do Münsteru přijede Duka i Malý V předvečer Slavnosti Nanebevstoupení Páně, kdy si věřící připomínají  výstup Ježíše Krista  na nebesa čtyřicet dní po Velikonocích, byly včera večer zahájeny v německém Münsteru 101. Katolické dny (tzv. Kirchentag nebo Katholikentag).  Věřící pozdravil spolkový prezident Frank Walter Steinmeier a prezident laické organizace Centrálního výboru německých katolíků (ZdK) Thomas Sternberg, která Katolické dny pořádá. Své poselství zaslal do Münsteru i papež František

Domácí zpravodajství

Papež František vyzval pražského arcibiskupa Duku, aby pokračoval v úřadu

ČTK / 9. 5. 2018 23:58

Papež František vyzval pražského arcibiskupa Duku, aby pokračoval v úřadu Papež František vyzval pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duku, aby pokračoval ve své funkci, dokud nebude stanoveno jinak.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví podepsala dohodu s letištěm v Praze o pastorační pomoci

ČTK, e-cirkev.cz / 8. 5. 2018 12:59

Ekumenická rada církví podepsala dohodu s letištěm v Praze o pastorační pomoci Tým duchovních bude na letišti Václava Havla v Praze připraven k pastoračnímu doprovázení obětí a příbuzných v případė leteckého neštěstí nebo teroristického útoku. Vedení letiště kvůli tomu uzavřelo memorandum o vzájemné spolupráci s Ekumenickou radou církví. Služby duchovního budou k dispozici lidem všech vyznání. 

Domácí zpravodajství

Pietní setkání připomnělo oběti nacismu v pankrácké sekyrárně

e-cirkev.cz / 7. 5. 2018 22:47

Pietní setkání připomnělo oběti nacismu v pankrácké sekyrárně Pietním shromážděním u budovy Vrchního soudu a ve Vazební věznici Praha Pankrác začala letošní připomínka pražských květnových událostí z roku 1945. "Na tomto místě často zněla modlitba. -Jako poslední zvolání, jako naděje, jako pomyslný most...," pronesl v tzv. pankrácké sekyrárně hlavní kaplan Vězeňské služby ČR Pavel Kočnar. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)