Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Berlíně proti antisemitismu demonstrovalo 2500 lidí

Ze světa

V Berlíně proti antisemitismu demonstrovalo 2500 lidí

ČTK / 27. 4. 2018 9:38

Zhruba 2500 demonstrantů se dnes vpodvečer shromáždilo v Berlíně u místního židovského centra, aby dalo najevo svůj odpor vůči antisemitismu. Řada lidí na sobě měla jarmulku (tradiční židovskou pokrývku hlavy) na znamení solidarity a v davu se objevilo i několik izraelských vlajek. Podobné akce se v reakci na útoky proti Židům z poslední doby uskutečnily i v dalších německých městech.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Dominik Duka se dožívá 75 let. Papež zváží jeho rezignaci

ČTK / 26. 4. 2018 9:43

Arcibiskup Dominik Duka se dožívá 75 let. Papež zváží jeho rezignaci Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka se dnes dožívá 75 let. Po tomto termínu musí podle kanonického práva podat rezignaci do rukou papeže. Zda tak učiní právě dnes či až v příštích dnech, nechtělo pražské arcibiskupství sdělit. Papež může demisi přijmout, může se ale také rozhodnout arcibiskupovi mandát prodloužit. Duka má pro své setrvání ve funkci podporovatele včetně prezidenta Miloše Zemana, část českých katolíků by raději viděla nového pražského arcibiskupa.

Ze světa

Bavorské úřady budou příchozí vítat kříži

ČTK / 25. 4. 2018 10:31

Bavorské úřady budou příchozí vítat kříži Bavorská konzervativní vláda nařídila pověsit ke vchodům do všech zemských úřadů křesťanské kříže. Nemají však být vnímány jako náboženské symboly, ale jako součást kulturní identity největší německé spolkové země. Podle agentury DPA se nařízení regionální vlády nevztahuje na budovy obecních nebo spolkových úřadů.

Domácí zpravodajství

Dukovi do programu prezidenta nic není, řekl Zeman

ČTK / 24. 4. 2018 21:42

Dukovi do programu prezidenta nic není, řekl Zeman Kardinálu Dominiku Dukovi není vůbec nic do toho, jaký program má prezident republiky, řekl dnes televizi Nova prezident Miloš Zeman. Reagoval tak na sobotní Dukovo kázání u příležitosti repatriace kardinála Josefa Berana. Duka v něm upozornil, že Zeman byl v ten den hostem na sjezdu komunistické strany.

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte provoz portálu Christnet.eu

Vlastní zpráva / 24. 4. 2018 13:10

Prosíme podpořte provoz portálu Christnet.eu Děkujeme za Vaši finančí podporu provozu magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. aké nás můžete podpořit prostřednictvím aplikace Darujme.cz. Aktuálně jsou na účtu necelé čtyřitisíce korun, které nepokryjí náklady na měsíční provoz. Prosíme Vás tedy o podporu, abychom mohli začátkem května vyplatit odměny editorům a autorům článků. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)