Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polsko si připomnělo 75. výročí povstání ve varšavském ghettu

Ze světa

Polsko si připomnělo 75. výročí povstání ve varšavském ghettu

ČTK / 19. 4. 2018 22:47

Ze světa

Ve Vatikánu byly vyzdviženy ostatky kardinála Berana k repatriaci

ČTK / 19. 4. 2018 17:49

Ve Vatikánu byly vyzdviženy ostatky kardinála Berana k repatriaci Z baziliky sv. Petra ve Vatikánu byly dnes vyzdviženy ostatky kardinála Josefa Berana. V pátek budou převezeny do Prahy a v pondělí uloženy v katedrále sv. Víta. Plní se tak poslední přání duchovního a politického vězně, jemuž československý komunistický režim znemožnil návrat do vlasti za jeho života i po smrti.

Domácí zpravodajství

Katoličtí biskupové se distancovali od představení Naše násilí a vaše násilí. Divadlo hru hájí

Vlastní zpráva / 19. 4. 2018 11:02

Katoličtí biskupové se distancovali od představení Naše násilí a vaše násilí. Divadlo hru hájí Katoličtí biskupové se distancovali od plánovanému uvedení divadelní hry Olivera Frljiće Naše násilí a vaše násilí v rámci festivalu Divadelní svět podpořeného statutárním městem Brnem. Představení je kritizováno zejména kvůli scéně, kdy Ježíš znásilňuje muslimskou ženu, což je podle ČBK z křesťanského hlediska rouhání a lidsky neakceptovatelné.

Ze světa

Čeští a slovenští biskupové společně zasedali v Nitře. O Bezákovi se nezmiňují

cirkev.cz, red, mj. / 19. 4. 2018 10:31

Čeští a slovenští biskupové společně zasedali v Nitře. O Bezákovi se nezmiňují V Nitře se 9. - 10. dubna uskutečnilo 113. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK), na ně pak 11. dubna navázalo společné zasedání ČBK a Konference biskupů Slovenska (KBS). Setkání českých biskupů s jejich slovenskými kolegy se konalo při příležitosti 25. výročí vzniku obou samostatných biskupských konferencí

Domácí zpravodajství

Vláda schválila navýšení rozpočtu soukromých a církevních škol o 131 milionů korun

Vlastní zpráva / 18. 4. 2018 10:08

Vláda schválila navýšení rozpočtu soukromých a církevních škol o 131 milionů korun Letošní rozpočet soukromých a církevních škol se zvýší o 131 milionů korun. Na návrh ministra školství Roberta Plagy (ANO) to dnes schválil kabinet v demisi, informoval novináře vicepremiér Richard Brabec (ANO). Jde o částku, kterou resort potřebuje na dorovnání příjmů učitelů neveřejných škol, jejichž mzdy rostou pomaleji než platy na veřejných školách. Brabec řekl, že peníze budou do rozpočtu ministerstva školství putovat z vládní rozpočtové rezervy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)