Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Téma liturgické obnovy reformačních církví láká zájemce do Prahy i na Znojemsko

Domácí zpravodajství

Téma liturgické obnovy reformačních církví láká zájemce do Prahy i na Znojemsko

Vlastní zpráva / 4. 4. 2018 11:42

Od večera pátku 6. dubna do poledne soboty 7. dubna bude na evangelické faře v Miroslavi (Husova 67/44) probíhat neformální setkání příznivců evangelické liturgické iniciativy Coena. O týden později (13. a 14. dubna) se pak v Praze koná seminář o Liturgické obnově církví vzešlých z reformace. Na semináři vystoupí i profesor Kunetka z Cyrilometodějské teologické fakulty z Oloumouce s přednáškou: "Teologické principy liturgické obnovy"

Ze světa

Před 50 lety byl zavražděn baptistický kazatel a občanský aktivista Martin Luther King

wikipedie, red. / 4. 4. 2018 10:00

Před 50 lety byl zavražděn baptistický kazatel a občanský aktivista Martin Luther King Před 50 lety 4. dubna 1968 byl ve 39 letech zavražděn baptistický kazatel Martin Luther King, který se proslavil jako jeden z nejznámějších lídrů afroamerického hnutí za občanská práva. Atentát byl spáchán v americkém městě Memphis, Tennessee. King byl smrtelně zasažen střelou z pušky během svého pobytu v motelu „Lorraine“, když stál na balkónu u svého pokoje.

Ze světa

Patron internetu biskup Isidor napsal první středověkou encyklopedii

ČTK / 4. 4. 2018 0:25

Patron internetu biskup Isidor napsal první středověkou encyklopedii Jako sedící biskup s knihou popřípadě s perem, ale i jako jezdec na koni bývá zobrazován svatý Isidor ze Sevilly, jehož památku slaví katolická církev 4. dubna. Jeho nejvýznamnějším dílem je dvacetisvazková Etymologie, v níž jako první myslitel raného středověku encyklopedicky shrnul veškeré teologické a praktické vědění tehdejší doby.A jako stvořitel nejstarší církevní "databanky" byl na začátku 21. století navržen za patrona internetu.

Ze světa

Týnský páter Reinsberg oslavil v nebi sté narozeniny. Christnet s ním natočil velikonoční rozhovor

Vlastní zpráva / 1. 4. 2018 21:35

Týnský páter Reinsberg oslavil v nebi sté narozeniny. Christnet s ním natočil velikonoční rozhovor Rovné stovky se v nebi 30. března dožil populární katolický kněz Jiří Reinsberg, který více než půlstoletí působil jako farář v kostele Matky Boží před Týnem na pražském Staroměstském náměstí. Dnes na den vzkříšení Páně spolu s redaktorem magazínu Christnet natočil rozhovor, který bude publikován velmi brzy. 

Ze světa

Mír v Sýrii i rozvahu v rozhovorech o KLDR žádal papež František ve velikonočním poselství

ČTK, red. / 1. 4. 2018 19:28

Mír v Sýrii i rozvahu v rozhovorech o KLDR žádal papež František ve velikonočním poselství Konec "probíhajícího vyvražďování" v Sýrii či "ovoce moudrosti" pro osoby odpovědné za řešení diplomatické krize kolem KLDR. I tato přání dnes ve Vatikánu vyslovil papež František ve velikonočním mírovém poselství před tradičním požehnáním Městu a světu. V projevu zmínil také konflikty v Jemenu, Jižním Súdánu či na Ukrajině.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)