Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lidé mohou v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie. Papež odsoudil chemický útok

Domácí zpravodajství

Lidé mohou v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie. Papež odsoudil chemický útok

ČTK, red. / 9. 4. 2018 6:47

Věřící českých a moravských diecézí mohou v neděli 15. dubna přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze získané v celonárodní kostelní sbírce Charita ČR poskytne na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS).

Domácí zpravodajství

Satirický web Tisickrate.cz získal cenu Magnesia Litera

wikipedia.cz / 7. 4. 2018 10:36

Satirický web Tisickrate.cz získal cenu Magnesia Litera Katolické recesistické internetové periodikum Tisickrate.cz získalo tento týden prestižní ocenění Magnesia Litera 2018 v kategorii „Blog roku“. Tvůrcům webu se tak podařilo napodruhé nominaci proměnit, na Magnesii Literu bylo Tisickrate.cz totiž navrženo již v minulém roce.

Domácí zpravodajství

Národní pochod pro život projde již po osmnácté Prahou

HPŽ ČR /ath / 5. 4. 2018 10:10

Národní pochod pro život projde již po osmnácté Prahou Tuto sobotu se uskuteční v pořadí již 18. ročník Národního pochodu pro život. Akci zahájí v půl jedenácté dopoledne bohoslužba v pražské katedrále, kterou bude celebrovat arcibiskup Dominik Duka. Pokračovat bude programem na Klárově. Zde účastníky pozdraví čestní hosté, mezi nimiž nebude chybět předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, pražský radní Jan Wolf či poslanec Marek Benda. Úderem čtrnácté hodiny se pak účastníci pochodu vydají společně z Klárova přes Národní třídu směrem na Václavské náměstí. Akci ukončí požehnáním olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Ze světa

Čína zřejmě zakázala prodej bible na internetu a u velkých knihkupců

ČTK / 5. 4. 2018 9:30

Čína zřejmě zakázala prodej bible na internetu a u velkých knihkupců Čína zřejmě zakázala prodej bible v internetových e-shopech i v kamenných prodejnách velkých čínských knihkupců. S odkazem na zprávy na čínských sociálních sítích o tom informoval web The Telegraph.

Ze světa

Rakouská vláda chce zakázat šátky ve školkách

ČTK / 5. 4. 2018 9:27

Rakouská vláda chce zakázat šátky ve školkách Rakouská vláda chce zakázat nošení šátků malým dívkám ve školkách a základních školách. Příslušný ústavní zákon má být vypracován do začátku letních školních prázdnin, informovala dnes agentura APA. Rakouský kancléř Sebastian Kurz z lidové strany doufá, že návrh podpoří i opoziční sociální demokraté. Proti záměru koalice lidovců a pravicově populistických svobodných se ohradila Islámská náboženská obec v Rakousku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)