Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Hradecký krajský soud dostává žaloby čínských křesťanů

Domácí zpravodajství

Hradecký krajský soud dostává žaloby čínských křesťanů

ČTK / 16. 3. 2018 21:19

Krajský soud v Hradci Králové by se měl zabývat žalobami čínských křesťanů na české ministerstvo vnitra kvůli neudělení mezinárodní právní ochrany. Soud jich přijal zatím devět, dalších devět přišlo na pobočku krajského soudu v Pardubicích.

Domácí zpravodajství

Zemřel evangelický farář Alfréd Kocáb. Měl katolické i evangelické srdce, připomněl Duka

Vlastní zpráva / 15. 3. 2018 23:38

Zemřel evangelický farář Alfréd Kocáb. Měl katolické i evangelické srdce, připomněl Duka Dnes ráno zemřel ve věku 92 let Alfréd Kocáb, evangelický farář, chartista a někdejší člen Nové orientace, která byla neformálním teologickým proudem Českobratrské církve evangelické, jehož stoupenci se snažili nově formulovat teologická a eklesiologická východiska činnosti ČCE a zároveň aktivně zaujímat kritické postoje vůči společenským poměrům v socialistickém Československu. 

Ze světa

Představitelé polských katolíků a židů vyzvali k dialogu

ČTK / 15. 3. 2018 23:17

Představitelé polských katolíků a židů vyzvali k dialogu Polská biskupská konference a rabíni vyzvali k úsilí o obnovení dialogu a boji proti předsudkům uvnitř katolické i židovské komunity. Reagují tak na polsko-izraelský spor vyvolaný kontroverzním polským zákonem, jenž se týká viny za válečné zločiny.

Domácí zpravodajství

Rozpočtový výbor přerušil debatu o zdanění náhrad církvím

Vlastní zpráva / 15. 3. 2018 23:07

Rozpočtový výbor přerušil debatu o zdanění náhrad církvím Sněmovní rozpočtový výbor dnes přerušil projednávání návrhu poslanců KSČM, kteří chtějí, aby stát zdanil peněžité náhrady posílané církvím za majetek nevydaný v restitucích. Debatu výbor přerušil do 25. dubna, poslanci nyní budou mít čas předkládat své pozměňovací návrhy. Zároveň vyčkají na to, jak se k návrhu postaví sněmovní ústavně právní výbor. V dnešní debatě opět zazněl návrh předlohu zamítnout, o něm bude výbor hlasovat až příště. Kritici tvrdí, že by se danila náhrada za ukradený majetek a že návrh je protiústavní.

Ze světa

František je po pěti letech v úřadu vnímán jako otevřený a pokorný papež

ČTK, red. / 13. 3. 2018 13:45

František je po pěti letech v úřadu vnímán jako otevřený a pokorný papež Pokorným a spontánním chováním a zaměřením na nejchudší a nejslabší se papež František snaží obnovit důvěru v římskokatolickou církev, píše zpravodaj ČTK v den jeho pátého výročí zvolení. Argentinský jezuita Jorge Mario Bergoglio, kterého do čela církve zvolili 13. března 2013, boří mnohá tabu a jeho nástupem do funkce začala podle vnímání řady medií ve Vatikánu nová éra.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)