Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Německu bylo loni zaznamenáno téměř tisíc útoků na muslimy

Ze světa

V Německu bylo loni zaznamenáno téměř tisíc útoků na muslimy

ČTK / 5. 3. 2018 22:36

Německé úřady zaznamenaly v loňském roce nejméně 950 útoků na muslimy a muslimská zařízení, jako mešity. Uvádí to v dnešním vydání list Neue Osnabrückner Zeitung s odvoláním na údaje poskytnuté zákonodárcům ministerstvem vnitra. Srovnatelné údaje z předchozích let nejsou k dispozici, protože ministerstvo začalo shromažďovat oddělené údaje o protimuslimských útocích teprve loni

Výběr Christnetu

Prosíme přispějte na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za sdílení článků na sociálních sítích

Vlastní zpráva / 5. 3. 2018 16:16

Prosíme přispějte na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za sdílení článků na sociálních sítích Děkujeme za Vaši finančí podporu provozu magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Platby editorům a autorům článků vycházejí měsíčně zhruba na deset tisíc korun. Přes dva tisíce platíme každý měsíc i za zpravodajský servis ČTK. Aktuálně jsou na účtu necelé čtyřitisíce korun, které nepokryjí náklady na měsíční provoz.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví odmítá zdanění církevních náhrad

ekumenickarada.cz / 5. 3. 2018 15:42

Ekumenická rada církví odmítá zdanění církevních náhrad Ekumenická rada církví se znepokojením přijala informaci, že Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR podpořila v prvním čtení návrh KSČM na zdanění církevních náhrad. Za smutnou ironii považuje skutečnost, že se tento návrh projednává právě nyní, kdy si připomínáme výročí komunistického převratu v roce 1948 a oběti totalitního režimu, který následoval.

Domácí zpravodajství

Brnem zítra projde pochod na podporu čínských křesťanů žádajících azyl v Česku

Vlastní zpráva / 4. 3. 2018 18:06

Brnem zítra projde pochod na podporu čínských křesťanů žádajících azyl v Česku Akce začne zítra v 17 hodin v Burešově ulici položením věnce a svíček u pomníku obětem komunismu, lidé se pak průvodem vydají přes Moravské náměstí na náměstí Svobody a před brněnskou radnici.

Domácí zpravodajství

Festival Mene Tekel ukončila bohoslužba za politické vězně

ČTK / 4. 3. 2018 16:48

Festival Mene Tekel ukončila bohoslužba za politické vězně Bohoslužbou za popravené, umučené a zemřelé politické vězně dnes vyvrcholil festival Mene Tekel. Ve svatovítské katedrále se sešli zástupci českých církví, představitelé Konfederace politických vězňů a České obce sokolské a skauti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)