Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Mariánskou pouť zakončí happening na Staroměstské náměstí. Odpůrci stále nesouhlasí s obnovou sloupu

Domácí zpravodajství

Mariánskou pouť zakončí happening na Staroměstské náměstí. Odpůrci stále nesouhlasí s obnovou sloupu

Vlastní zpráva / 7. 5. 2018 13:11

V sobotu 12. května se uskuteční mariánská pouť Prahou, jejíž součástí bude výtvarný happening od 16 do 17 hod. na Staroměstském náměstí. V závěru poutě promluví  sochař Petr Váňa společně s prof. Janem Roytem o mariánském sloupu. Kolem obnovy sloupu se vedou bouřlivé diskuse od začátku 90. let. 

Domácí zpravodajství

Právníci jsou zdrženliví k trestání podpory nenávistné ideologie. Návrh SPD považují za nadbytečný

ČTK / 7. 5. 2018 8:40

Právníci jsou zdrženliví k trestání podpory nenávistné ideologie. Návrh SPD považují za nadbytečný Odborníci z řad právníků se stavějí zdrželivě až odmítavě ke kriminalizaci podpory a propagace nenávistné ideologie, jak navrhuje hnutí SPD Tomia Okamury. Podobně jako některým poslancům se jim nelíbí, že novela trestního zákoníku reaguje na konkrétní soudní případ bývalého předsedy pražské muslimské obce Vladimíra Sáňky, kterého soud předloni v září nepravomocně zprostil obžaloby za šíření radikální islámské knihy. 

Domácí zpravodajství

Pouť z Holešova na Hostýn připomněla památku kontroverzního světce Sarkandera

ČTK, red. / 5. 5. 2018 17:37

Pouť z Holešova na Hostýn připomněla památku kontroverzního světce Sarkandera Pouť z Holešova na Svatý Hostýn dnes připomněla památku umučeného holešovského faráře Jana Sarkandera. Pouť byla koncipována jako pouť smíření, prestože Sarkander  pro někoho může být kontroverzní osobností. Dobové boje, šarvátky, nenávisti ze 17. století, už dneska pro organizátory poutě nejsou žádné téma.

Ze světa

Australský kardinál George Pell bude čelit soudnímu procesu

ČTK / 4. 5. 2018 9:18

Australský kardinál George Pell bude čelit soudnímu procesu Australský kardinál George Pell, který je obviněný ze sexuálního zneužívání v minulosti, bude čelit soudnímu procesu. Rozhodl o tom tento týden soud v Melbourne. Třetí nejvýše postavený muž Vatikánu Pell ale před soudem veškerá obvinění popřel.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka zastoupí papeže na oslavách poznaňské diecéze

ČTK / 4. 5. 2018 8:58

Kardinál Duka zastoupí papeže na oslavách poznaňské diecéze Papež František jmenoval kardinála Dominika Duku svým zvláštním legátem na oslavy 1050. výročí prvního biskupského stolce na polském území. Budou se konat v Poznani 22. až 24. června, uvedlo dnes na svém webu pražské arcibiskupství. Legát je vyslancem a reprezentantem papeže, který ho zmocňuje, aby jednal v jeho jménu. Legátem je dnes mimo jiné také papežský nuncius, tedy vyslanec s diplomatickým posláním.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)