Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Libye vrátí Egyptu těla koptů zavražděných islamisty

Ze světa

Libye vrátí Egyptu těla koptů zavražděných islamisty

ČTK / 14. 5. 2018 16:07

Libye dnes Egyptu vrátí těla 20 koptských křesťanů, které v roce 2015 v Syrtě zavraždili příslušníci teroristické organizace Islámský stát (IS). Koptští křesťané byli zavražděni na pláži v únoru 2015.

Domácí zpravodajství

Církevní sňatek v katolickém kostele si loni vybralo 5604 snoubenců v České republice

ČTK / 14. 5. 2018 16:01

Církevní sňatek v katolickém kostele si loni vybralo 5604 snoubenců v České republice Svatbu v kostele si loni zvolilo 5604 českých a moravských párů. Církevní sňatky dlouhodobě tvoří přibližně 17 procent ze všech svateb, kdy se lidé berou poprvé. Nejvíce církevních svateb se loni konalo v Brněnské diecézi a Olomoucké diecézi.

Ze světa

Před irským referendem o potratech Google i Facebook oznámil výrazné omezení reklam

Vlastní zpráva / 12. 5. 2018 23:16

Před irským referendem o potratech Google i Facebook oznámil výrazné omezení reklam Sociální síť Facebook začala v Irsku před blížícím se referendem blokovat reklamy týkající se interrupcí, které zadali zahraniční inzerenti. K ještě radikálnějšímu kroku se odhodlala společnost Google, která od 10. května ruší v Irsku všechny reklamy týkající se referenda. 

Ze světa

Merkelová dostala cenu míru od františkánského řádu

ČTK / 12. 5. 2018 21:51

Merkelová dostala cenu míru od františkánského řádu Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě. V děkovném projevu v bazilice svatého Františka ve středoitalském městečku Assisi hovořila o nezbytnosti většího úsilí k prosazování míru ve světě.

Domácí zpravodajství

Duka bere svá slova diplomaticky zpět: Problém není účast Zemana na sjezdu KSČM, ale vliv strany

ČTK, red. / 11. 5. 2018 15:50

Duka bere svá slova diplomaticky zpět: Problém není účast Zemana na sjezdu KSČM, ale vliv strany Kardinál Dominik Duka bere svá slova, za které ho mnozí ocenili v katedrále na Pražském hradě dlouhým potleskem. Nevidí totíž zásadní problém v tom, že se prezident Miloš Zeman zúčastnil sjezdu KSČM, jak to mnozí pochopili během jeho projevu, ale spíš v tom, že strana může ovlivňovat vládu. Kardinál to dnes uvedl v rozhovoru pro Mladou frontu DNES s tím, že jeho dubnová slova nebyla "úplně dobře pochopena".

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)