Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ve skotském Glasgow odhalili sochu Ježíše jako bezdomovce

Ze světa

Ve skotském Glasgow odhalili sochu Ježíše jako bezdomovce

ČTK / 11. 12. 2017 9:33

V centru Glasgow ve Skotsku byla odhalena socha, která zobrazuje v životni velikosti Ježíše jako bezdomovce spícího na lavičce. Podle zpravodajského serveru BBC místní církevní a charitativní představitelé doufají, že socha pomůže zvýšit povědomí o bezdomovectví.

Domácí zpravodajství

Lidé na výzvu charity obdarovali přes 300 chudých dětí z Ukrajiny

ČTK / 11. 12. 2017 9:28

Lidé na výzvu charity obdarovali přes 300 chudých dětí z Ukrajiny Tři sta čtyřicet jedna chudých dětí z Ukrajiny obdarovali letos vánočními dárky lidé z celé republiky, kteří reagovali na výzvu Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Je to o čtyři desítky více než loni. O sbírku byl letos velký zájem, seznam dětí a jejich přání byl rozebrán do měsíce, řekla ČTK mluvčí ACHO Karolína Opatřilová. Vánoční balíčky přivezou na Ukrajinu charitní pracovníci tento týden, začátkem ledna budou obdarováni děti ze čtyř měst.

Domácí zpravodajství

Židé se chystají na tradiční oslavu svátku Chanuka

ČTK / 8. 12. 2017 12:53

Židé se chystají na tradiční oslavu svátku Chanuka Blíží se osmidenní židovský svátek světel Chanuka. Svátky jsou pohyblivé, letost připadají na 12. - 20. prosince. Jsou spojené s postupným zapalováním svíček na osmiramenném svícnu, které symbolizují víru ve vítězství dobra nad zlem, svobody nad útlakem a poznání nad nevědomostí. Svátek chanuka připomíná dobu povstání Makabejských před 2000 lety

Ze světa

Zástupci církví v Jeruzalémě žádali Trumpa, aby neohrožoval mír

ČTK, rad.vat. / 7. 12. 2017 17:13

Zástupci církví v Jeruzalémě žádali Trumpa, aby neohrožoval mír Zástupci křesťanských církví v Jeruzalémě vyzvali amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby ještě zvážil své rozhodnutí uznat Jeruzalém jako hlavní město Izraele. Patriarchové ortodoxní církve i protestantští biskupové v dopise Trumpovi uvedli, že by svým rozhodnutím mohl způsobit "nevratné škody" a ohrozit mír. Podobně se už vyjádřil i papež František, který rovněž vybídl k opatrnosti a k zachování současného statusu Jeruzaléma.

Domácí zpravodajství

Pracovníci církevních škol si stěžují na zpoždění v navyšování platů

e-cirkev.cz / 7. 12. 2017 11:23

Pracovníci církevních škol si stěžují na zpoždění v navyšování platů Ve dnech 14. - 16. 11. se v Hradci Králové konala každoroční Konference církevních škol a školských zařízení. Sešlo se na ní 140 účastníků, kteří zastupovali škálu od mateřských škol po vyšší odborné školy napříč ekumenickým spektrem. Ředitelé a zástupci zřizovatelů přijali společné prohlášení, ve kterém si stěžují na zpozdění v navyšování platů. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)