Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Křesťanství v zahraničí

Buďte hodni svobody

Redakce , Jiří Baroš , Jiří Baroš / 25. 10. 2006

Církevní dokumenty

Církev a lustrace

Redakce , Jiří Baroš , Jiří Baroš / 13. 10. 2006
 V MF Dnes ze dne 6.10.2006 na str. A 11 v rubrice Názory byl uveřejněn podle názoru  Arcibiskupství pražského "nepěkný sloupek" z pera Marie Rút Křížkové s názvem "Církev: nejasno kolem agentů". V současnosti připravuje arcibiskupství  aktuální vyjádření. Dříve než bude vyjádření vydáno, byla redakce Magazínu ChristNet.eu odkázána sekretariátem pana kardinála Vlka na texty katolických biskupů i kardinála osobně ze začátku 90. let, které byly aktuálně znovu zveřejněny na webu pražského arcibiskupství.  Dnes si můžete přečíst text kardinála Vlka, který publikujeme i jako reakci na otevřený dopis Marie Rút Křížkové
 

Křesťanství v zahraničí

Buďte hodni svobody

Redakce , Jiří Baroš , Jiří Baroš / 2. 10. 2006

Areopag

Kreacionismus vs. evoluce: fakta nebo fikce?

Redakce , Jiří Baroš , Jiří Baroš / 4. 9. 2006

Marek Vácha vychází z teze o „faktu evoluce“ a prostor pro diskusi vidí pouze v oblasti „mechanismů evoluce“. Podstata věci spočívá ale v tom, zda evoluce faktem je, či není. Na témata, zda je Země plochá či kulatá, zda se Slunce točí kolem planet nebo obráceně, zda je dědičným materiálem DNA nebo bílkoviny, se ve světě žádná vážná diskuse nevede. O evoluci však ano – už 150 let.
Ve svém posledním příspěvku popírá ing. Potoček fakt evoluce jako takový, a já bych nevěřil, že je to v roce 2006 ještě možné. Copak by asi napsal molekulární biolog, celý život bojující proti evoluci viru HIV, kdyby se na ChristNetu dočetl, že evoluce vlastně neexistuje?

Křesťanský humor

Smí se při čtení bible kouřit?

Redakce , Jiří Baroš , Jiří Baroš / 19. 8. 2006

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024