Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Německé lidové církve by mohly do roku 2060 přijít o polovinu členů

Ze světa

Německé lidové církve by mohly do roku 2060 přijít o polovinu členů

ČTK / 3. 5. 2019 12:34

Německá katolická a evangelická církev přijdou do roku 2060 o zhruba polovinu svých členů. Počítá s tím alespoň studie univerzity ve Freiburgu, kterou si objednaly. Dnes mají obě církve dohromady přibližně 45 milionů členů.

Ze světa

Kantorovo středisko: Ve světě přibývá antisemitských útoků

ČTK / 2. 5. 2019 14:32

Kantorovo středisko: Ve světě přibývá antisemitských útoků Násilných útoků proti Židům loni přibylo a počet Židů zabitých při antisemitsky motivovaných trestných činech byl nejvyšší za desítky let. Uvedlo to dnes Kantorovo středisko při univerzitě v Tel Avivu. Útoků namířených proti Židům celosvětově přibylo o 13 procent na 387.

Domácí zpravodajství

Zeman podepsal zdanění církevních restitucí

ČTK / 2. 5. 2019 14:27

Zeman podepsal zdanění církevních restitucí Církve budou od příštího roku hradit daň z peněžitých náhrad, které dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích. Novelu poslanců KSČM, jež zdanění zavádí, dnes podepsal prezident Miloš Zeman, informoval v tiskové zprávě mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zdanění náhrad ale ještě může zrušit Ústavní soud.

Domácí zpravodajství

Církev poskytne on-line pomoc obětem pohlavního zneužití. Každý čtvrtek bude možné i zavolat

ČTK / 2. 5. 2019 9:12

Církev poskytne on-line pomoc obětem pohlavního zneužití. Každý čtvrtek bude možné i zavolat Česká biskupská konference a konference vyšších řeholních představených chtějí poskytnout péči a pomoc nezletilým a zranitelným obětem pohlavního zneužití duchovním. Ve středu proto spustili kontaktní místo, internetovou stránku www.ochrananezletilych.cz. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl.

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík oceněn za odboj a odpor v době normalizace

ČKA/red / 30. 4. 2019 14:33

Tomáš Halík oceněn za odboj a odpor v době normalizace Náměstek ministra obrany Pavel Beran dnes předal Tomáši Halíkovi dekret a pamětní medaili účastníka odboje a odporu proti komunismu za aktivní protikomunistickou činnost, „spočívající v aktivitách k prosazení svobody náboženského vyznání, v autorském zapojení do tvorby samizdatových periodik, v podílu na tvorbě dokumentů vypovídajících o situaci křesťanů v Československu a v aktivním podílu na vyhlášení a organizaci Desetiletí duchovní obnovy národa“.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)