Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vězni si odpykají část trestu na Svatojakubské cestě

Ze světa

Vězni si odpykají část trestu na Svatojakubské cestě

ČTK/El País / 25. 4. 2019 14:26

Skupina šesti trestanců poprvé po mnoha letech opouští dveře vězení v Segovii. Jeden z nich byl za jejími zdmi více než desetiletí. Patří do zvláštní skupiny, kam byli vybráni, aby si odpykali poslední fázi výkonu trestu coby poutníci na Svatojakubské cestě do Santiaga de Compostela.

Ze světa

Chilští poslanci schválili povinnost pro církve hlásit zneužívání

ČTK / 24. 4. 2019 20:05

Chilští poslanci schválili povinnost pro církve hlásit zneužívání Chilští poslanci schválili v úterý zákon, který všem představitelům církevních organizací ukládá povinnost oznámit prokuratuře jakékoli nezákonné chování vůči nezletilým či slabým osobám, které se stane v místě jejich působnosti. Zákon ještě musí schválit horní komora parlamentu.

Domácí zpravodajství

Duka a Ženatý: Zdanění restitucí může být pro některé církve likvidační. Protestují i židovské obce

ČTK/red / 24. 4. 2019 13:05

Duka a Ženatý: Zdanění restitucí může být pro některé církve likvidační. Protestují i židovské obce Zdanění finančních náhrad pro církve za majetek nevydaný v restitucích, který v úterý opět schválila Sněmovna, způsobí církvím vážné finanční obtíže, a pro některé menší může být dokonce likvidační. Ve společném prohlášení to dnes uvedli předsedové České biskupské konference Dominik Duka, Ekumenické rady církví Daniel Ženatý a Federace židovských obcí Petr Papoušek. Novelu považují za nemravnou a protiústavní.

Ze světa

Spiegel: Stále více členů německých lidových církví nevěří v Boha

ČTK/red / 23. 4. 2019 18:29

Spiegel: Stále více členů německých lidových církví nevěří v Boha Stále více členů německých lidových církví – evangelické a katolické – už nevěří v Boha. Mezi katolíky jich o jeho existenci není přesvědčena čtvrtina, mezi protestanty dokonce třetina. Skeptičtí jsou Němci podle průzkumu veřejného mínění pro magazín Der Spiegel i k dalším základům církevního učení.

Domácí zpravodajství

Sněmovna schválila zdanění církevních restitucí, přehlasovala veto Senátu

ČTK/red / 23. 4. 2019 17:46

Sněmovna schválila zdanění církevních restitucí, přehlasovala veto Senátu Církve mají od příštího roku platit daň z peněžitých náhrad, které dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích. Rozhodla o tom dnes Sněmovna, když přehlasovala senátní veto předlohy poslanců KSČM. Senátoři označovali zdanění náhrad za protiústavní, u většiny poslanců ale s tímto argumentem neuspěli. Novela nyní zamíří k podpisu prezidentovi Miloši Zemanovi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)