Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskupství je proti snaze změnit církevní Veselou školu na soukromou

Domácí zpravodajství

Arcibiskupství je proti snaze změnit církevní Veselou školu na soukromou

ČTK / 20. 6. 2019 14:37

Arcibiskupství pražské, které se dostalo do sporu se zástupci církevní Veselé školy v Praze, zřejmě nepřistoupí na jejich požadavek přeměnit školu na soukromé zařízení. Vyplývá to z vyjádření na jeho webu, o kterém ČTK informoval mluvčí arcibiskupství Stanislav Zeman. Zástupci arcibiskupství v něm vyzvali učitele, aby neodcházeli ze školy a vyčkali na jmenování nového ředitele. Proti postupu dosavadního vedení školy se chce arcibiskupství bránit právními prostředky.

Ze světa

Vatikán zváží, zda by kněžími v Amazonii mohli být ženatí muži

ČTK / 19. 6. 2019 10:10

Vatikán zváží, zda by kněžími v Amazonii mohli být ženatí muži Vatikán by měl zvážit, zda by jako kněží v odlehlých oblastech Amazonie nemohli působit starší ženatí muži osvědčení ve víře. Navrhuje to zveřejněný pracovní dokument, který byl vypracovaný pro říjnové setkání jihoamerických biskupů věnované Amazonii. Dokument také vyzývá k zavedení duchovního úřadu pro ženy, což ale nijak dál nerozvádí. Informovala o tom agentura Reuters.

Ze světa

V Notre-Dame se konala první bohoslužba od dubnového požáru. Věřící museli mít přilby

Vlastní zpráva / 17. 6. 2019 0:41

V Notre-Dame se konala první bohoslužba od dubnového požáru. Věřící museli mít přilby V sobotu večer, přesně dva měsíce po ničivém požáru, sloužil v pařížské katedrále Notre-Dame arcibiskup Michel Aupetit skromnou bohoslužbu, v den výročí posvěcení baziliky.

Domácí zpravodajství

Příznivci mariánského sloupu jsou stále na náměstí. Primátor Hřib: Váňa na stavbu nárok nemá

ČTK, red. / 17. 6. 2019 0:08

Příznivci mariánského sloupu jsou stále na náměstí. Primátor Hřib: Váňa na stavbu nárok nemá Členové Společnosti pro obnovu mariánského sloupu stále neopustili místo na pražském Staroměstském náměstí, kde plánují vztyčit repliku původního sloupu ze 17. století. V sobotu na náměstí sochař Petr Váňa a jeho spolupracovníci umístili část zábradlí sloupu o váze asi 1,5 tuny. Sochař tvrdí, že má na základě platného stavebního povolení právo stavbu uskutečnit.

Domácí zpravodajství

Na Staroměstském náměstí se opět pokusí obnovit Mariánský sloup. Váňa připlul se sochou na lodi

ČTK, red. / 15. 6. 2019 11:24

Na Staroměstském náměstí se opět pokusí obnovit Mariánský sloup. Váňa připlul se sochou na lodi Na pražském Staroměstském náměstí se dnes odpoledne sochař Petr Váňa znovu pokusí zahájit stavbu repliky Mariánského sloupu. Původní v roce 1918 svrhl dav, protože v něm spatřoval symbol habsburské monarchie. Sochař stále nemá vyjednán zábor a povolení k vjezdu. Na místě se má konat shromáždění příznivců obnovy sloupu, protest plánují odpůrci akce.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)