Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Reformační kamion vyrazil napříč Evropou, dorazí i do Prahy

Domácí zpravodajství

Reformační kamion vyrazil napříč Evropou, dorazí i do Prahy

čce / 1. 11. 2016 17:27

Již pozítří vyjíždí symbolicky ze švýcarské Ženevy tzv. reformační kamion, který má na své cestě po evropských městech připomenout 500. výročí zveřejnění Lutherových tezí, které se považuje za oficiální počátek reformace. Reformační kamion do konce května navštíví celkem 67 míst v 19 státech, aby své putování zakončil symbolicky ve Wittenbergu, kolébce reformace.

Ze světa

V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace

ČTK / 1. 11. 2016 10:15

V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace Evangelická církev v Německu včera slavnostně zahájila rok, během něhož si bude připomínat 500. výročí začátku reformace. Informovala o tom agentura DPA. Slavnostní bohoslužby se dnes konaly kromě hlavního města například i v polabském Wittenbergu, kde působil teolog a reformátor Martin Luther.

Ze světa

Papež František dnes přijíždí do Švédska, spolu s luterány bude slavit bohoslužby

ČTK, red. / 31. 10. 2016 11:09

Papež František dnes přijíždí do Švédska, spolu s luterány bude slavit bohoslužby Papež František dnes přijede na dvoudenní návštěvu Švédska, do země zavítá u příležitosti začátku oslav 500 let reformace. Na programu má mimo jiné setkání se švédským premiérem a členy královské rodiny. Ve městě Lund pak odslouží společnou katolicko-luteránskou bohoslužbu.

Domácí zpravodajství

Část poslanců chce uzákonit podmínky pro zahraniční kazatele

ČTK / 30. 10. 2016 0:06

Část poslanců chce uzákonit podmínky pro zahraniční kazatele Zahraniční duchovní a kazatelé by měli před veřejnými vystoupeními v Česku podstoupit školení o českém právním a kulturním prostředí na ministerstvu kultury. Následně by podepisovali čestné prohlášení, že české normy nebudou porušovat.

Domácí zpravodajství

Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi

Vlastní zpráva / 28. 10. 2016 20:32

Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání kardinálu Dukovi Přezident Miloš Zeman letos propůjčil Řád Bílého lva občanské skupiny pražskému arcibiskupovi Domikovi Dukovi. Zeman v úvodním projevu na slavnostním večeru ve Vladislavském sálu Pražského hradu uvedl, že navazuje na tradici vyznamenávání českých kardinálů a je rád, že v této tradici může pokračovat.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)