Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polská církev chce znemožnit mladým pití alkoholu

Ze světa

Polská církev chce znemožnit mladým pití alkoholu

Vlastní zpráva / 21. 2. 2018 9:50

Polská katolická církev přišla s plánem, který má omezit dostupnost alkoholu pro mladé lidi, kteří podle duchovních příliš často podléhají svodům lihových nápojů. Biskupové navrhují, aby byl alkohol dostupný místo od 18 až od 21 let a prodával se na méně místech než v současnosti. Informují o tom polská média.

Domácí zpravodajství

Evangelíci postaví školu společně s městskou částí Praha 7

e-cirkev.cz / 20. 2. 2018 0:20

Evangelíci postaví školu společně s městskou částí Praha 7 Praha 7 nabídla zřizovateli základní školy Evangelické akademie – Bratrské školy v Praze Holešovicích Českobratrské církve evangelické – možnost postavit budovu se zázemím na velmi lukrativním pozemku nedaleko místa, kde již dlouho škola působí v pronajaté budově vlastněné městskou částí. Začátek společné cesty stvrdili svými podpisy synodní senior  ČCE Daniel Ženatý a synodní kurátor Vladimír Zikmund se starostou Městské části Praha 7 Janem Čižinským.

Ze světa

Papež obnovil činnost komise o zneužívání dětí

ČTK/red / 19. 2. 2018 14:22

Papež obnovil činnost komise o zneužívání dětí Papež František obnovil činnost komise zaměřené proti zneužívání nezletilých v katolické církvi, jejíž tříletý mandát vypršel loni v prosinci. V čele komise opět stane bostonský kardinál Sean O'Malley.

Domácí zpravodajství

Mladí lidé končí v dluhových pastech, varuje Charita

Vlastní zpráva / 17. 2. 2018 20:24

Mladí lidé končí v dluhových pastech, varuje Charita Zadluženost, bezdomovectví a nedostupné bydlení – to jsou klíčové problémy České republiky související s chudobou a sociálním vyloučením mladých lidí. Nejvíce ohroženou skupinou jsou pak mladí rodiče samoživitelé. Vyplývá to z nejnovější zprávy Caritas CARES o které podrobně informuje server cirkev.cz, sestavené na základě statistických dat a zkušeností lidí z terénu – více než osmi desítek sociálních pracovníků Charity Česká republika, kteří pracují s mladými lidmi. Zpráva současně navrhuje zákonodárcům a institucím, jak problémy mladých lidí „na okraji“ řešit.

Domácí zpravodajství

Kardinál Dominik Duka vyzval věřící k modlitbám za oběti střelby ve škole na Floridě

cirkev.cz / 17. 2. 2018 18:50

Kardinál Dominik Duka vyzval věřící k modlitbám za oběti střelby ve škole na  Floridě Předseda ČBK kardinál Dominik Duka zaslal kondolenci americkému velvyslanci v ČR Stephenu B. Kingovi jako reakci na útok ve střední škole na Floridě (Parkland, 14. února). Zároveň vyzval věřící v diecézích k přímluvné modlitbě za oběti při nedělních bohoslužbách; 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)