Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Premiér Sobotka: Hus je významnou postavou dějin, symbol mravní autonomie

Domácí zpravodajství

Premiér Sobotka: Hus je významnou postavou dějin, symbol mravní autonomie

ČTK / 2. 7. 2015 17:52

K nejvýznamnějším postavám českých dějin řadí kazatele a učence Jana Husa premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Nebál se vzepřít těm, kteří chtěli z pozice moci určovat, co je pravda. Právě proto se k němu lidé upínali v těžkých chvílích našich dějin, řekl dnes Sobotka na akademickém shromáždění Karlovy univerzity, které se konalo u příležitosti blížícího se 600. výročí Husovy mučednické smrti.

Domácí zpravodajství

Číhošť se kvůli Toufarově slavnosti připravuje na davy poutníků

ČTK / 2. 7. 2015 17:25

Číhošť se kvůli Toufarově slavnosti připravuje na davy poutníků V Číhošti na Havlíčkobrodsku jsou v plném proudu přípravy na slavnost spojenou s uložením ostatků pátera Josefa Toufara v tamním kostele. Počet poutníků, kteří druhý červencový víkend přijdou do obce se 168 obyvateli uctít památku kněze umučeného komunistickým režimem, si nikdo netroufá odhadnout.

Kultura

Soud začal řešit spor církve a NG o vzácný obraz Madony z Veveří

ČTK / 1. 7. 2015 10:27

Soud začal řešit spor církve a NG o vzácný obraz Madony z Veveří Soud dnes začal řešit spor o obraz Madony z Veveří, který chce prostřednictvím žaloby získat římskokatolická církev. Vzácná středověká památka je ve sbírkách Národní galerie v Praze (NG), která ji nechce církvi vydat.

Domácí zpravodajství

Papež se v USA a na Kubě setká s bezdomovci, imigranty a vězni

ČTK / 30. 6. 2015 20:06

Papež se v USA a na Kubě setká s bezdomovci, imigranty a vězni Papež František se během své návštěvy Spojených států a Kuby letos v září setká s bezdomovci, přistěhovalci a vězni. Oznámil to dnes Vatikán, když informoval o programu Františkovy cesty, která se uskuteční od 19. do 28. září.

Domácí zpravodajství

Děkankou Husitské teologické fakulty v Praze je Kamila Veverková

ČTK / 30. 6. 2015 20:02

Děkankou Husitské teologické fakulty v Praze je Kamila Veverková Děkankou Husitské teologické fakulty Karlovy univerzity je ode dneška církevní historička Kamila Veverková. Ve své práci se Veverková zaměřuje převážně na problematiku českého osvícenství, reformního hnutí katolického duchovenstva v 19. století.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)