Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Čínští biskupové byli poprvé na synodě, pozvali papeže do Číny

Ze světa

Čínští biskupové byli poprvé na synodě, pozvali papeže do Číny

ČTK / 18. 10. 2018 22:40

Dva katoličtí biskupové z Číny, kterým čínská vláda poprvé dovolila zúčastnit se biskupské synody ve Vatikánu, pozvali papeže Františka na návštěvu své země.

Ze světa

Před 75 lety byl uzavřen nacistický vyhlazovací tábor Treblinka

ČTK / 18. 10. 2018 22:39

Před 75 lety byl uzavřen nacistický vyhlazovací tábor Treblinka Před 75 lety, 19. října 1943, byl uzavřen nacistický vyhlazovací tábor Treblinka na východě Polska. Od příjezdu prvního transportu Židů z varšavského ghetta v červenci 1942 zde za pouhých 15 měsíců zahynulo na 870.000 lidí, ať už střelou do týla nebo v plynových komorách.

Ze světa

Prezident Jižní Koreje předal papeži pozvání od Kima k návštěvě

ČTK / 18. 10. 2018 15:39

Prezident Jižní Koreje předal papeži pozvání od Kima k návštěvě Prezident Jižní Koreje Mun Če-in se dnes ve Vatikánu setkal s papežem Františkem a vyřídil mu pozvání od severokorejského vůdce Kim Čong-una k návštěvě KLDR. Jihokorejský prezident Mun, který je katolík, rovněž požádal papeže, aby přál Korejskému poloostrovu mír, usmíření a společnou prosperitu, dodal jihokorejský prezidentský Modrý dům.

Domácí zpravodajství

Helsinský výbor vyzval Parlament k ratifikaci Istanbulské úmluvy

ČTK / 18. 10. 2018 9:19

Helsinský výbor vyzval Parlament k ratifikaci Istanbulské úmluvy Český helsinský výbor (ČHV) vyzval dnes Parlament, aby souhlasil s Istanbulskou úmluvou proti násilí na ženách. Organizace na ochranu lidských práv odmítla snahy o zabránění ratifikaci dokumentu, které se v Česku objevují. ČHV to uvedl v prohlášení, které zaslal ČTK. Proti závaznosti úmluvy se staví sedm křesťanských církví, podle nichž by pro ČR nebyla přínosná a ohrozila by tradiční rodinu.

Ze světa

Ruské pravoslaví ruší styky s Konstantinopolí. Český metropolita i srbský patriarcha podpořili Rusko

ČTK / 17. 10. 2018 11:44

Ruské pravoslaví ruší styky s Konstantinopolí. Český metropolita i srbský patriarcha podpořili Rusko Ruská pravoslavná církev zastavuje kvůli osamostatnění ukrajinské církve veškeré styky s konstantinopolským patriarchátem. Podle informací ruských médií se na tom v pondělí usnesl ruský církevní synod v běloruské metropoli Minsku. Důvodem je rozhodnutí konstantinopolského patriarchy Bartoloměje udělit autonomní práva ukrajinskému pravoslaví

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)